Hlavní obsah

První trénink do mrtva! Wiesner padl na zem jako poslední, posila si oživila noční můry

Aktualizováno

Jaká bude Priskeho Sparta? Měla by být určitě fyzicky nadupaná. Podle prvního tréninku v éře nového dánského kouče soudě, letenské fotbalisty čeká náročný dril. Očekával se ostatně již ve chvíli, kdy byl po bok Tomáše Malého jako další kondiční trenér uveden vyhlášený specialista Christian Clarup, který dlouhodobě působil v roli šéfa kondiční přípravy v FC Midtjylland.

Při prvním tréninku dostali fotbalisté Sparty od nových trenérů pořádně zabrat.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Žádné prostoje na úvod letní přípravy. Sparťani prožili ve svém tréninkovém centru na Strahově pekelnou hodinku. Nejprve běžecký trénink, potom práce s míčem ve vymezených čtvercích. Vše jen s kratičkými přestávkami, a hlavně ve velké intenzitě.

Hráči dostali pořádně do těla.

„První trénink byl nad očekávání náročný. A ještě to náročné bude, trenér chce mít hráče co nejlíp připravené," supěl na závěr Jan Mejdr, posila z Hradce Králové.

Brian Priske se českého prostředí nebojí. Miluju tlak, jsem na něj zvyklý!Video: Sport.cz

Třeba v běžeckém intervalovém tréninku se jelo úplně do mrtva, kolik kdo snese. Z reproduktoru se nesl nahraný hlas, který udával rytmus jednotlivých sprintů. A jak jich přibývalo, začali první unavení odpadat.

Ve finále zbyla trojka Wiesner, Höjer, Trávník. Poslední vydržel hrdina Tomáš Wiesner, český reprezentant zvládl 29 běžeckých dávek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér Sparty Praha Brian Priske během prvního tréninku s týmem na zahájení letní přípravy.

Neméně výživné ovšem bylo následující cvičení s míčem ve dvou skupinách. Hra zaměřená na přepínání z útoku do obrany trvala minutu a půl, pak minutka oddych, a zase dokola.

„Come on, yellows!" Nejhlasitěji povykoval asistent Thomas Nörgaard, který přišel z kodaňského klubu B.93, kde působil jako hlavní trenér, předtím pracoval například i v jiném dánském klubu Lyngby. Vše probíhá v angličtině.

Brian Priske zapadá do stylu, kterým chceme hrát, říká o novém kouči Tomáš RosickýVideo: Sport.cz

Počínání strhaných hráčů bedlivě pozoroval nejen hlavní kouč Brian Priske, ale také sportovní ředitel Tomáš Rosický s novým kolegou Tomášem Sivokem. Bývalý kapitán Sparty nastupuje do nově zřízené funkce sportovního manažera A-týmu.

„Jsem šťastný, že jsme konečně na hřišti. Dnes jsme hráče testovali, abychom měli data, se kterými můžeme pracovat. Teď se zaměříme hlavně na fyzickou přípravu, což by nám mělo pomoci k co nejlepším výsledkům," hodnotí Priske.

„Chce mít hráče fyzicky připravené. Moderní fotbal takový je, krátký, rychlý, intenzivní. Nastřelil nám, že takový bude úplný základ," líčí sparťanský odchovanec Mejdr.

„Ve Spartě už jsem fungoval od mládí a fyzický test s reproduktorem si dobře pamatuji. Už se mi vybavily jisté noční můry. Pamatuji si ho moc dobře,“ dodává s úsměvem svalovec, který přišel od Votroků.

Reklama

Související témata: