Hlavní obsah

Slavia - Slovácko 4:0Půst po pohárovém triumfu? Kdepak, sešívaní s týmem jara zatočili

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Daníček (vlastní) 1 : 0
40. Masopust 2 : 0
56. Hušbauer 3 : 0
76. Souček 4 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Měli trochu obavy, jak návrat do domácí soutěže po slavném pohárovém triumfu v Genku zvládnou. Sešívaní však žádnou ztrátu nepřipustili. Fotbalisté pražské Slavie porazili v dohrávce 22. ligového kola Slovácko jasně 4:0. Hosté přitom po úvodních dvou kolech byli s plným bodovým ziskem nejlepším týmem jara. Pražané si tak v čele tabulky udrželi tříbodový náskok před Plzní, která vyhrála v Opavě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Slavie Milan Škoda po úvodním gólu svého týmu proti Slovácku.

Článek
Fotogalerie

Trenér Trpišovský udělal v základní sestavě tři změny proti čtvrtečnímu pohárovému utkání v Belgii. Zelený, Stoch a Hušbauer nahradili Bořila, Zmrhala a Traorého.

Favorit začal aktivně, do velkých šancí se však nedostával. Slovácko hrálo nebojácně a hned jeho první příležitost byla nadějná. Diviš utekl po straně, přesným centrem našel Janoška a jeho hlavičku pod břevno Kovář s námahou vytěsnil na roh.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Milan Škoda se raduje z úvodního gólu proti Slovácku.

Domácí uklidnil šťastný moment z 26. minuty. Kapitán Škoda vypálil do houštiny těl a muž s páskou v týmu soupeře Daníček nešťastnou tečí poslal míč mimo Trmalův dosah do vlastní sítě.

S výjimkou Coufalovy možnosti pak přibývaly šance spíš na straně Slovácka. Po Havlíkově standardce se tentokrát do správné branky mohl trefit Daníček, ale Kolář byl znovu na místě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha (zleva): Vladimír Coufal, Alex Král, Josef Hušbauer a Milan Škoda oslavují gól na 3:0 během utkání se Slováckem.

Sešívaní byli do přestávky mimořádně efektivní. Bleskovou akcí se dostali do otevřené obrany a Stochův přesný centr proměnil Masopust ve svůj první gól za Slavii. Navíc hrál jubilejní 150. ligový zápas.

Slovácko poslalo do druhé půle hned dva nové hráče. Rozjetého lídra už ovšem zastavit nedokázalo. Třetí gól po další Stochově asistenci přidal po parádní zasekávačce Hušbauer. Hostující kouč Svědík byl za protesty vykázán na tribunu, odkud sledoval, jak Škoda zahodil penaltu, ale Souček brzy poté upravil na 4:0.

Fotbalová liga - 22. kolo:
Slavia Praha - 1. FC Slovácko 4:0 (2:0)
Branky: 26. vlastní Daníček, 40. Masopust, 57. Hušbauer, 76. Souček. Rozhodčí: Ardeleanu - Kožár, Novák - Adam (video). ŽK: Kúdela, Traoré - Daníček, Navrátil, Divíšek. Diváci: 10 089.
Slavia: Kolář - Coufal (78. Frydrych), Kúdela, Deli, Zelený - Souček, Král (75. Traoré) - Masopust (69. Baluta), Hušbauer, Stoch - Škoda. Trenér: Trpišovský.
Slovácko: Trmal - Juroška, Hofmann, Kadlec, Divíšek (75. Reinberk) - Daníček - Diviš, Janošek, Havlík (46. Hellebrand), Navrátil - Zajíc (46. Rezek). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: