Hlavní obsah

Rambo dal hattrick, trenér Hoftych mu hrozí pokutou

Hodinu se Liberec proti Příbrami v útoku trápil, poté kouč Pavel Hoftych na hřiště vypustil Michaela Rabušice a ten utkání změnil ve svou show. Během patnácti minut slavil tři zásahy. Slovan porazil Příbram 3:0. „Po čtvrtečním předkole Evropské ligy šlo o těžký zápas. Tam jsme se vydali ze všech sil a teď jsme ligové utkání potřebovali zvládnout za každou cenu, abychom se udrželi v tabulce nahoře," pověděl Rabušic.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michael Rabušic (druhý zprava) se raduje se spoluhráči z Liberce z proměněné penalty.

Článek
Fotogalerie

Zápas jste vyhráli díky vašemu prvnímu hattricku v kariéře, který jste završil druhým gólem z penalty. Byl jste před ní nervózní, když byl hattrick tak blízko?

Sice je to můj první hattrick, ale nervózní jsem nebyl. Při druhé penaltě jsem si už celkem i věřil. I kdybych ji nedal, tak se de facto nic nestalo. Šlo spíš o mě, hattrick jsem chtěl dát a mám to za sebou. Děkuji Kamilovi, že mi ji nechal. Na penalty je přece jen určený on. Ale ukázal, že je hodný kluk a nechal mi ji kopnout. Kluky asi pozvu na večeři.

Musel jste si tedy druhou exekuci prosadit?

(usměje se) Chtělo nás ji kopat víc, Imad (Rondič) chtěl dát první gól v lize, Kamil už chtěl taky kopat... Ale přeci jen jsem tam nejstarší, takže jsem je trošku přemluvil, abych kopal já. Měl jsem šanci na hattrick, takže mi ji nechali.

Jak jste si užíval skandování fanoušků, kteří vás před penaltou vyvolávali?

To je pro mě asi nejvíc! Kdykoliv nastupuju, i po zápase je to skvělý. Tohle si opravdu užívám a je bomba, že jsem se do Liberce vrátil. Jen je škoda, že teď budeme hrát pár zápasů bez fanoušků. Doufám, že to bude na co nejkratší dobu. Jak mně, tak i celému týmu pomáhají. Strašně moc si toho vážím.

Jde o váš nejpovedenější zápas v kariéře?

Gólově určitě. Po herní stránce jich bylo určitě víc. Ale útočník se hodnotí podle toho, kolik dá gólů. Teď jsem dal tři, takže to všichni budou hodnotit kladně. Na výkon se nikdo pomalu ani nekoukne. Podívají se do novin, uvidí tři góly, takže si řeknou, že asi dobrý.

Znovu jste jen střídal, jak vám sedí role žolíka?

S trenérem se bavíme neustále a vím, jaká je má role. Nevím, ale možná kdybych třeba trenérovi řekl, že se cítím výborně, dá mě tam od začátku. Jenže po čtvrtku to přeci jen nebylo ideální. Fakt jsme se vydali. Dohodli jsme se proto, že tam půjdu v průběhu zápasu. A trenér měl šťastnou ruku.

Jste teď po návratu do Liberce herně zase po letech v pohodě?

Hlavně mi tam padají góly, což si užívám. Ale herně tam pořád vidím rezervy, může to být lepší. Ale stále je teprve začátek sezony. Ovšem už jsem se do toho dostal a je to dobrý. V útoku jsme čtyři kvalitní útočníci. Csáno hrál poprvé v základu a hrál výborně, musím ho taky pochválit. Trenér má z čeho vybírat a já jsem rád, že šanci dostávám.

Rabušic očima kouče Pavla Hoftycha
O tom, proč nehrál od začátku
„Když nastoupil minule proti Pardubicím v Ďolíčku, nebylo to optimální. Po pohárovém zápase ve čtvrtek na FCSB to pro něj bylo hodně náročné a teď už jsme do toho nešli. Věděl od začátku, že bude připravený na třicet minut, aby přinesl svou kvalitu proti obraně, která už nebude mít tolik sil. Potvrdilo se to. Je to dobrý tah celého realizačního týmu."
O jeho vztahu k Liberci
„S tím jsme ho v létě i brali a byl to jeden z důvodů, že je to Liberečák a srdcař, který tady zná prostředí. Jde o skvělého kluka do kabiny a zasloužil si, aby mu Liberec dal šanci. Věděli jsme, že k nám přinese kvalitu, ale nečekali jsme, že bude až tak bodový a gólový. Spíše jsme čekali, že aktivitou, agresivitou a zkušeností bude soupeře bořit a rozkládat. Ovšem on k tomu přidává ještě v každém zápase skvělá čísla. Dokonce snad ve všech utkáních od začátku sezony bodoval, včetně penalty v Olomouci, což je skoro až neuvěřitelné. Nakonec i penalta proti APOELu vyústila z jeho aktivity. Teď dal tři góly, ale asi dostane pokutu, protože nebyl mezi určenými hráči. A nedisciplinovanost na hřišti nestrpíme." (úsměv)

Reklama

Související témata: