Hlavní obsah

Rázný Svědík: Z výkonu mužstva jsem strašně zklamaný. Koncovka? Bezzubá, není kvalita

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to až nečekaně drsná porážka. Slovácko schytalo v ligové dohrávce na Spartě debakl 0:4. Kouč Martin Svědík po utkání nešetřil kritikou, pozitivní moment hledal jen marně. Několikrát zmínil, že jedním z problémů bylo mentální nastavení mužstva.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Kouč Slovácka Martin Svědík při utkání v Bělehradě.

Článek
Fotogalerie

„Špatně nachystaní hráči. Dostaneme dva góly středem, defenzivní záložníci a stopeři tomu nejsou schopni zamezit. Nezvládli jsme dlouhé balony ani souboje," hodnotil upřímný Svědík středeční porážku.

Slovácko zejména v prvním poločase mělo příležitosti, jenže překonat gólmana Matěje Kováře se nepodařilo. „Šance měl Standa Hofmann, ale je smutné, že je to stoper a ne ofenzivní hráči. Máme střely, ale netrefíme branku. V koncovce se trápíme, kvalita tam není," přiznal kouč.

„Není tam nachystání a touha zvládnout zápas. Pak máte špatný začátek a nemůžete pomýšlet na úspěch. Druhý poločas jsme drželi míč, ale zase jsme propadli. Při třetím gólu se Havlík nezodpovědně nenapojil s Pavelkou," připomněl moment z 65. minuty, kdy kapitán Sparty naservíroval míč nakonec zakončujícímu Haraslínovi.

Druhých 45 minut už bylo jednoznačnou záležitostí. Sparta na první pohled spíše bránila, ale soupeř z Uherského Hradiště do její pevné defenzivy nedokázal proniknout.

„Vytvoříme si křídelní příležitosti, ale pak jsme bezzubí. Po přestávce jsme nebyli schopni si přihrát v pokutovém území tak, abychom si vytvořili dobré pozice. Fotbal se hraje na góly, ty dala Sparta čtyři. Zaslouženě vyhrála. Z výkonu svého mužstva jsem strašně zklamaný," smutnil Svědík.

S únavou to nesouvisí

Podzimní část sezony se blíží ke konci a není tajemstvím, že Slovácko mělo s ohledem na účast v evropských pohárech velmi nabitý program. Svědík ale razantně odmítá, že by chyby nějak souvisely s únavou.

„Hráči mají zkušenosti, snažili jsme se kádr prostřídat, například Michal Kadlec nebyl vůbec na Partizanu a Marek Havlík nehrál od začátku. Na program se nemůžeme vymlouvat. Takové triviální chyby a nezodpovědnost? Základní věci, které musíme plnit. Trápilo nás to celý podzim. Po prvním gólu dáme hlavy dolů a nechceme hrát. Rozhodují chyby v obranné fázi, ty jsme udělali hrozné," dodal jasně.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice