Hlavní obsah

Jablonec - Plzeň 1:2Řezníkovo k.o. přišlo v nastavení, takže Plzeň přece jen přezimuje první

MinutaMin. Tým Hráč Akce
52. Tecl 0 : 1
66. Kopic 1 : 1
90. Řezník 1 : 2
Záznam online reportáže

Jablonec

Nejen na poloviční titul, ale nakonec i na podzimní primát dosáhli fotbalisté Plzně po výhře v předehrávaném 16. kole v Jablonci. Na severu Čech to přitom s nimi nevypadalo v první půlhodině vůbec dobře, neboť Šilhavého tým byl jasně lepší, a kdyby vedl do půle dvoubrankovým rozdílem, šlo by o zasloužené zúročení převahy, kterou si vytvořil. Jenže v nastaveném čase udeřil Řezník, který uštědřil Jablonci dokonbalé k.o. a postaral se o to, že Plzeň přezimuje přece jen na první příčce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Antonio José Romera z Jablonce a Roman Hubník z Plzně.

Článek
Fotogalerie

Marně povstal už po pár minutách plzeňský kouč Koubek z lavičky, zbytečně se u postranní čáry rozčiloval ve snaze svůj tým probrat. Jeho svěřenci působili od úvodního hvizdu neskutečně zakřiknutě, scházel jim pohyb, důraz, ochota podstupovat osobní souboje, o schopnosti si přihrát, natož pak podniknout nějaký výpad směrem dopředu nemluvě.

Kopic se zlobil oprávněně

Pouze vychýlené mušce jabloneckých fotbalistů proto mohli hosté děkovat, že během úvodní půlhodiny neprohrávali, neboť příležitosti Crnikiče a Romery si o zúročení říkaly. Pokusy Kopice, Doležala či Mingazova byly ovšem také hodně nebezpečné a jen dokreslovaly suverenitu, s níž Šilhavého celek ostře sledovaný duel ovládl.

„Jenže proti soupeři kalibru Plzně se takové příležitosti musí dávat," zlobil se Jan Kopic, že se jeho mužstvo nedostalo do vedení, které by si zasloužilo.

V podzimním epilogu mělo totiž evidentně navrch, neboť vsadilo na agresivní fotbal plný napadání, pohybu, přesných a hlavně nápaditých přihrávek, jemuž Plzeň čelila jen se štěstím. To když třeba Hubník stačil v 25. min. doslova na poslední chvíli zblokovat střelecký pokus Romery, takže Kozáčik udržel čisté konto a domohl svému celku, aby prachmizerných prvních třicet minut přežil a s přibývajícími minutami hru vyrovnal.

Tedy alespoň opticky, protože k ohrožení brány Severočechů se dostal až v nastavení první půle po standardní situaci, kterou hasil Kysela.

Plzeňský úder a zasloužené vyrovnání

Hned první nebezpečný výpad po přestávce ovšem hostům stačil, aby šli do vedení. Kolář totiž využil váhavosti Hübschmana a Kysely, naservíroval Teclovi ideální přihrávku a ten ji zužitkoval. A kdyby si po pár desátkách sekund počínal stejně neomylně i Vaněk poté, co na sebe vzal roli nahrávače Tecl, mohl šlágr kola dospět k promptnímu rozuzlení.

Gólman Hrubý se však překonat nenechal, takže Jablonec se mohl okamžitě hnát za vyrovnáním.

Kopic k němu měl hodně blízko, jenže jeho hlavička skončila na břevně. Co se mu ale nepovedlo v 56. minutě, vynahradil si o deset minut později, kdy po zkratu Koláře a Hrošovského nedal parádní střelou z pětadvaceti metrů Kovaříkovi šanci a přesnou střelou k tyči skóre srovnal.

Deset minut před koncem se znovu zaskvěl domácí brankář Hrubý, který zlikvidoval velkou Kovaříkovu příležitost, takže podzimní epilog spěl k remíze a dělbě bodů. V nastaveném čase ji však po závaru v jablonecké šestnáctce odmítl Řezník, který Jablonec zařízl. Sice se štěstím, ale jeho trefa znamenala výhru a přezimování Viktorie na první příčce tabulky.

Jablonec - Plzeň 1:2 (0:0)
Branky: 66. Kopic - 52. Tecl, 90.+2 Řezník. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Mencl. ŽK: Novák, Hübschman - Kovařík. Diváci: 5089.
Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, M. Kysela, F. Novák - Hübschman - Kopic, Mingazov (90.+1 Mišun), M. Pospíšil, Crknič (72. Jun) - Martin Doležal. Trenér: Šilhavý.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, R. Hubník, Procházka, Kovařík - Vaněk, Hrošovský - Petržela, D. Kolář (82. Bakoš), Pilař (74. Rajtoral) - Tecl (89. Holenda). Trenér: M. Koubek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články