Hlavní obsah

Sešívaný koncert ve Zlíně! Plzeň senzačně klopýtla a vede ligu už jen o dva body

Aktualizováno

Fotbalisté Pardubic se v nedělním utkání 16. kola Fortuna ligy vytáhli proti lídrovi z Plzně, poslední tým tabulky uhrál s Viktorií remízu 1:1. Pardubice ve Vršovicích vedly po zásahu Pavla Černého, favoritovi zachránil bod Milan Havel. Zbrojovka Brno dvakrát smazala manko v bitvě s Olomoucí, nakonec ale prohrála 2:3. Hradec Králové vedl v poločase nad Slováckem 1:0, nakonec však podlehl zkušenějšímu soupeři 1:2. Zlín doma nestačil na Slavii a podlehl jí 0:4. Sešívaní tak stáhli manko na vedoucí Plzeň na dva body.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Radost fotbalistů Slavie v utkání 16. kola na hřišti Trinity Zlín.

Článek
Fotogalerie

Poslední Pardubice se loučily duelem s lídrem z Plzně s azylem ve vršovickém Ďolíčku. A poslední zápas se jim povedl náramně, velkého favorita totiž tým Radoslava Kováče obral o body. Do vedení Východočechy poslal Pavel Černý a Viktoria byla ráda, že nakonec dosáhla na remízu. Tu zajistil favoritovi Milan Havel. Od jarní části se Pardubičtí, kteří jsou i přes senzační výsledek poslední, vrátí na zrekonstruovaný Letní stadion.

Hradec Králové měl sice před posledním podzimním kolem sen o tom, že udrží průběžné čtvrté místo. Ten se ale po závěrečném hvizdu duelu se Slováckem rozplynul. Votroci sice vedli, ale nakonec po porážce 1:2 zaknihovali třetí prohru v řadě, což je odsunulo na pátou příčku tabulky.

Také Brno nezastihl konec podzimu v ideálním rozpoložení, když zaznamenalo tři prohrané duely v řadě. Tentokrát doma Zbrojovka nestačila na Sigmu Olomouc, která si připsala tři body za vítězství 3:2. Domácí fanoušky mohla potěšit snad jen další trefa zkušeného útočníka Jakuba Řezníčka.

Druhá Slavia zakončila ligový podzim střeleckým koncertem ve Zlíně. Sešívaní vyhráli 4:0 a slaví páté vítězství v řadě, Ševce pak porazili už osmkrát v řadě. Zlínští měli hororový vstup do utkání, už v 5. mintě prohrával předposlední tým tabulky 0:2. Pražané dál pokračovali ve skvělém výkonu a konečné skóre navýšili až na konečných 4:0.

Nejvyšší soutěž se po zimní přestávce opět rozjede na konci ledna.

Program 16. ligového kola
Sobota
Teplice - Liberec 2:1
Ostrava - Bohemians 4:1
Jablonec - Mladá Boleslav 1:2
Sparta - České Budějovice 1:0
Neděle
Hradec Králové - Slovácko 1:2
Branky: 27. Ryneš - 52. Havlík, 69. Mihálik z pen.
Pardubice - Plzeň 1:1
Branky: 57. Černý - 76. Havel.
Brno - Olomouc 2:3
Branky: 34. Řezníček, 66. Pachlopník - 9. Zmrzlý, 45. Breite, 78. Navrátil.
Zlín - Slavia 0:4
Branky: 2. a 56. Lingr, 5. Douděra, 28. Olayinka.

Reklama