Hlavní obsah

Škodové mají na Spartu spadeno. Odložený brácha smutným hrdinou kanonády

Převzal štafetu a potvrdil, že Škodové mají na Spartu prostě spadeno. Reprezentant Milan ji týral v sešívaném dresu a Letenští jsou moc a moc rádi, že zmizel do Turecka. Teď se ovšem o slovo přihlásil jeho o dva roky mladší bratr Michal. V nevídané ligové přestřelce se trefil hned dvakrát. „Radost z gólů mám vždycky. Ale když vedou k bodům, jsou daleko cennější,“ lituje nejlepší střelec fotbalistů Mladé Boleslavi po divoké porážce 4:5.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Škoda z Mladé Boleslavi během utkání se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Docela paradoxní příběh. V minulé sezoně byl se sedmi zářezy nejlepším střelcem Příbrami. V létě se jí ovšem nejspíš nezdál dost dobrý, a tak se s ním rozešla.

Když si pak Michal Škoda našel nové angažmá v Mladé Boleslavi, nikdo netušil, že se stane přímým konkurentem svého bývalého týmu. Bolka hrála netradičně celou sezonu jen o záchranu. A zatímco zkušený 33letý útočník jí osmi góly výrazně pomohl včas zajistit ligovou definitivu, Příbram žádného produktivního střelce nemá a dvě kola před koncem ztrácí na záchranu pět bodů...

Odložený brácha se Boleslavi vyplácí, proti Spartě byl blízko hattricku.

„Měl jsem i další velkou šanci, měl jsem míč hezky nachystaný na levou nohu. Ale na poslední chvíli jsem chtěl přihrávat, což byla chyba. Měl jsem zakončovat a mohl z toho být gól," drbe si hlavu.

Nemá pocit, že by bránil ve výhledu

Navzdory dvěma gólům byl právě Škoda trochu smutnou postavou divoké přestřelky. Kvůli jeho postavení neplatila branka Marka Matějovského. Rozhodčí Ginzel na pokyn VAR u monitoru posoudil, že Škoda byl v ofsajdu a bránil brankáři Nitovi ve výhledu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Souček ze Sparty Praha a Michal Škoda z Mladé Boleslavi.

„Vůbec mě nenapadlo, že by gól neplatil. Viděl jsem na videu, že jsem tam stál, ale byl jsem na vápně. Nemám pocit, že bych mu bránil ve výhledu. Byla to krásná branka k tyči," líčí odchovanec ČAFC Praha.

Při první brance se prezentoval věru parádní akcí i zakončením.

„Jarda Zmrhal mi dal balon doprostřed, věděl jsem, že je za stopery prostor. Snažil jsem se dát si míč prsama do běhu. Zakončoval jsem pravou nohou, ale první myšlenka byla, že si to zaseknu na levou. Naštěstí jsem střílel pravou," usmívá se.

Navzdory porážce může být pyšný, že je výrazně podepsaný pod ofenzivní reklamou na českou ligu.

„Určitě. Pro všechny to muselo být pěkné utkání. My jsme trošku zklamaní, že jsme podali docela dobrý výkon, bohužel nemáme ani bod. Řekl bych, že remíza by zápasu slušela víc," míní Michal Škoda.

Reklama

Související témata: