Hlavní obsah

Slavia má třetí mistrovský titul v řadě! Deklasovala Plzeň, Sparta v Liberci jen remizovala

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Slavie jsou potřetí v řadě mistři Fortuna ligy. Předčasně o tom rozhodlo zaváhání městského rivala z Letné, kterého v neděli hostil Liberec. Sparťané prohrávali u Nisy 0:2, utkání dokázali zdramatizovat dvěma brankami v druhém poločase, na víc než remízu 2:2 to ale nakonec nebylo. Sešívaní tak do domácího utkání s Plzní vstupovali s jistotou zisku třetího ligového titulu v řadě. A na hřišti to bylo znát, s Viktorií si poradili poměrem 5:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie se radují z gólu v utkání proti Plzni, prosadil se Tomáš Holeš.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Slavie ve šlágru 30. kola první ligy doma deklasovali Plzeň 5:1. Pražané tak stylově oslavili zisk třetího mistrovského titulu za sebou, který měli jistý už před výkopem díky odpolední remíze Sparty 2:2 v Liberci.

Fotbalisté Sparty smazali ve 30. kole první ligy dvoubrankové manko a v Liberci remizovali 2:2. Slovan poslal do vedení po půlhodině hry Jakub Pešek, stejný hráč pět minut po změně stran přidal druhou branku. Hosté však během minuty zásluhou střídajícího Davida Moberga Karlssona a Adama Hložka srovnali.

Fotbalisté Pardubic hráli ve svém vršovickém azylu ve 30. ligovém kole s Karvinou 2:2. V souboji dvou týmů ze středu tabulky ve 32. minutě poslal hosty do vedení Albánec Kristi Qose z penalty, vzápětí vyrovnal Pavel Černý. Po změně stran otočil stav Brazilec Cadu z pokutového kopu, ale poslední slovo měl karvinský Lukáš Bartošák. Sedmé Pardubice jsou už pět kol bez porážky, což je pro ligového nováčka nejdelší série v nejvyšší soutěži. Karviná získala bod po dvou porážkách za sebou a je dvanáctá.

Fotbalisté Jablonce zvítězili nad Olomoucí 3:1, přestože od 30. minuty hráli bez vyloučeného Miloše Kratochvíla. Ve 13. minutě otevřel skóre hostující Radek Látal, ale Severočeši dali v oslabení tři branky. Před pauzou z penalty srovnal Ivan Schranz, který v 65. minutě otočil stav. Za další tři minuty se trefil Martin Doležal. Jablonec 10 kol po sobě bodoval, z toho osmkrát zvítězil a upevnil si druhé místo v neúplné tabulce. Naopak Hanáci v lize podruhé za sebou prohráli a jsou desátí.

Fotbalisté Teplic remizovali se Zlínem 0:0 a po druhé bezbrankové remíze za sebou drží v neúplné tabulce dál čtyřbodový náskok na sestupové příčky. Patnáctí "Skláři" tak v nejvyšší soutěži neskórovali ve třetím zápase po sobě a na vítězství čekají osm kol. Naopak Zlín přerušil sérii šesti porážek a zůstává na 14. místě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama