Hlavní obsah

Slavia se prostřílela do čela ligy, Sparta je druhá. Slovácko otočilo zápas na Hané

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Zlína remizovali v nedělním utkání doma s Jabloncem 2:2. Hosté dvakrát vedli, ale na tři body nedosáhli. Zlín je poslední, Jablonec jen díky lepšímu skóre čtrnáctý. Olomouc sice vedla nad Slováckem gólem z penalty v půli 1:0, ale favorit díky trefám Mihálika s Kozákem skóre otočili. Liberec směřoval po další trefě Micka van Burena k vítězství nad Českými Budějovicemi, v poslední minutě však Lukáš Havel vyrovnal na 1:1. Slavia se na odvetu play off Konfereční ligy s Rakówem naladila sedmi vstřelenými góly do sítě Pardubic. Hattrickem se blýskl útočník Stanislav Tecl a i jeho zásluhou vedou sešívaní tabulku před Spartou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost v podání fotbalistů Slavie po trefě Douděry v utkání 4. kola Fortuna ligy s FK Pardubice.

Článek
Fotogalerie

Slavia po prohře 1:2 v Čenstochové v play off Konferenční ligy hostila Pardubice. Sešívaní měli jasný cíl, naladit se vítězně na čtvrteční odvetu s Rakówem a potvrdit dobrou bilanci s Východočechy. To se jim povedlo měrou vrchovatou, soupeři nasázeli hned sedm branek a žádnou neinkasovali.

Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského tak nyní mají na kontě devět bodů. Slavia potvrdila, že jsou Pardubice pro sešívané ideálním soupeřem. Poslední čtyři vzájemné duely vyhráli Pražané při celkovém skóre 19:0. Hattrickem se blýskl zkušený útočník Stanislav Tecl, dvakrát se trefil i Moses Usor.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Moses Usor ze Slavie Praha oslavuje gól.

Slovácko na rozdíl od Slavie první utkání play off Konferenční ligy zvládlo a doma porazilo AIK Stockholm 3:0. Tým z Uherského Hradiště před cestou do Švédska zavítal do Olomouce, kde uhájil neporazitelnost v této sezoně nejvyšší soutěže. Sigma sice vedla v poločase 1:0, ale nakonec Slovácko opět neporazila. Hanáci nad rivalem nevyhráli v součtu s nedělním výsledkem v posledních sedmi ligových duelech. Tři body nakonec získalo Slovácko. Tomu je v rozpětí pěti minut druhé půle vystřelili svými góly Mihálik a Kozák.

Proč se často nepovedou návraty do české ligy? Diskutujeme v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Liberec, jenž po úvodních dvou výhrách minule podlehl Pardubicím 1:2, se chtěl doma vrátit na vítěznou vlnu v duelu s Českými Budějovicemi. Slovan poslal v první půli do vedení probuzený kanonýr Mick van Buren a už to vypadalo, že po třech duelech bez výhry nad Dynamem Severočeši zvítězí. Jenže v poslední minutě Lukáš Havel srovnal na 1:1.

Zápas Zlína s Jabloncem byl soubojem týmů, které v sezoně ještě nevyhrály a získaly jediný bod. Teď si po remíze 2:2 oba celky konto o jeden bod vylepšily. Nerozhodný výsledek v duelech těchto soupeřů není překvapením. Bez vítěze skončily poslední čtyři vzájemné zápasy. Severočeši tentokrát ve Zlíně dvakrát vedli, ale k premiérové výhře pod koučem Horejšem duel stejně nedotáhli.

Program 4. ligového kola
Sobota
Ostrava - Teplice 1:2
Bohemians - Hradec Králové odloženo
Mladá Boleslav - Sparta 1:3
Plzeň - Brno odloženo
Neděle
Zlín - Jablonec 2:2
Branky: 33. Jawo, 71. Kolář - 21. Polidar, 62. Sejk.
Liberec - České Budějovice 1:1
Branka: 22. Van Buren - 90. Havel.
Olomouc - Slovácko 1:2
Branky: Zorvan z pen. - 68. Mihálik, 73. Kozák.
Slavia - Pardubice 7:0
Branky: 40., 49. a 57. Tecl, 31. Douděra, 77. Lingr, 79. a 89. Usor.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články