Hlavní obsah

Slavia zahodila penaltu, Kuchta jí ale vystřelil výhru. Spartu nastartovala hrubka

Aktualizováno

Fotbalisté Sparty vyhráli v sobotním utkání 17. kola na půdě Karviné 2:1. Letenským pomohl do vedení chybou gólman domácích Bolek, pak Pražané jistili náskok, nakonec ale byli rádi za těsné vítězství. Liberec po přesném zásahu Tupty bral tři body v bitvě s Votroky z Hradce Králové. Teplice zvítězily nad Zlínem 4:1, vyhrály po 12 kolech a už nejsou poslední. V posledním sobotním utkání Olomouc podlehla vedoucí Slavii 0:1. Stanciu sice zahodil penaltu, ale tři body nakonec stejně brali Pražané, když ve druhé půli přesně zamířil Kuchta.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Roman Hubník z Olomouce a Jan Kuchta ze Slavie.

Článek
Fotogalerie

Sparta se díky vítězství posunula na druhé místo neúplné tabulky o bod před Plzeň a o dva za vedoucí Slavii. Oba rivalové však mají o zápas méně. Slezané v nejvyšší soutěži nevyhráli 18 utkání po sobě a jako jediní v této ligové sezoně ještě naplno nebodovali.

Všechny branky padly ve druhém poločase. Hosty poslal po chybě gólmana do vedení střídající žolík Matěj Pulkrab, na jehož trefu navázal Lukáš Haraslín. Za domácí se prosadil další příchozí hráč z lavičky Vlasij Sinjavskij.

Liberec pro sebe rozhodl vyrovnaný a bojovný zápas s Hradcem Králové 1:0. Vítězný gól dal Lubomír Tupta a Slovan vyhrál popáté z posledních šesti kol. "Votroci" nebodovali po třech ligových duelech a mohou přijít o šestou příčku.

Poslední Teplice, které prohrály všech sedm ligových duelů pod koučem Jiřím Jarošíkem, zastavily sérii neúspěšných výsledků. Zlínu po bezbrankovém poločase nasázeli Severočeši čtyři branky, vyhráli 4:1 a opustili poslední místo tabulky.

Hosté sice vedli od 57. minutě po trefě Roberta Hrubého, Severočeši ale v rozmezí 61. až 68. minuty dokonali obrat po brankách Jana Fortelného, Jana Shejbala a Jakuba Mareše. Čtvrtý gól přidal ve třetí minutě nastaveného času Daniel Trubač. Zlín nezvítězil na venkovním hřišti popáté za sebou a zůstává na 12. místě.

Slavia vyhrála v Olomouci 1:0. Jedinou branku vstřelil v 56. minutě Jan Kuchta, jeho spoluhráč Nicolae Stanciu krátce předtím neproměnil penaltu. Obhájci titulu v nejvyšší soutěži zvítězili pošesté za sebou, neinkasovali už 615 minut a neúplnou tabulku vedou o pět bodů před Spartou. Naopak Hanáci prohráli po třech kolech a jsou devátí.

Program 17. ligového kola:
Sobota
Teplice - Zlín 4:1
Branky: 61. Fortelný, 64. Shejbal, 69. Mareš, 90+3. Trubač - 57. Hrubý.
Liberec - Hradec Králové 1:0
Branka: 38. Tupta.
Karviná - Sparta 1:2
Branky: 78. Sinjavskij - 60. Pulkrab, 76. Haraslín.
Olomouc - Slavia 0:1
Branka: 56. Kuchta.
Neděle
15:00 Mladá Boleslav - Pardubice
15:00 Ostrava - České Budějovice
15:00 Bohemians - Jablonec
18:00 Slovácko - Plzeň

Reklama

Související témata: