Hlavní obsah

Slovácko karanténa nezastavila. Trenér Svědík po výhře nad Baníkem před svým týmem smekl

Ani smolná porážka v minulém ligovém duelu s mistrovskou Slavií a následná karanténa kvůli většímu počtu hráčů nakažených koronavirem nezastavily fotbalisty Slovácka v rozletu. Po třítýdenní nucené pauze zdolali především díky vydařené první půli v hodně vypjatém zápase Ostravu 2:1.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Slovácka Martin Svědík.

Článek
Fotogalerie

Hradišťští přitom stihli před utkáním po návratu z izolace pouze tři společné tréninky. „Musím před naším mančaftem smeknout, protože moc dobře vím, čím si kluci prošli. Ukázali ale obrovský charakter. Hrozně moc si vítězství cením," svěřil se trenér Slovácka Martin Svědík, který pochválil svůj tým především za výborný výkon do přestávky.

„Přežili jsme Ndefeho střelu do tyčky, ale jinak jsme byli v úvodním poločase jasně lepší. Zaslouženě jsme si vypracovali dvoubrankový náskok," tvrdí.

Po změně stran naopak dominoval na hřišti Baník. „Bylo jasné, že nám síly začnou postupně ubývat a přijde nějaká krize. Obrovskou vůlí, srdcem a týmovostí jsme však vítězství uhájili," libuje si Svědík, který nominoval základní jedenáctku podle toho, jak se jednotliví hráči po prodělané nemoci cítili. „Nepostavil jsem třeba Sadílka. Nechtěl jsem ho zatavit," prozradil.

Zvládli jsme to bez pořádné přípravy, říká Daníček

K dalším třem bodům, které přiblížily jeho mužstvo pohárové Evropě, nasměroval vedoucím gólem z penalty kapitán Vlastimil Daníček. „Mrkli jsme na sebe s Klimentem, dal jsem mu najevo, že si na desítku věřím. Hrozně si vážím, že jsme duel s tak silným soupeřem bez pořádné přípravy zvládli. A jsem hlavně rád, že už můžeme zase hrát fotbal, a ne jen sedět doma na gauči a dívat se na televizi, jak hrají jiní. Já se cítil na hřišti docela dobře. Nelapal jsem po dechu," usmívá se.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka se radují z gólu.

Považuje si vydařeného vstupu do střetnutí. „Dařily se nám kombinace po zemi, dvougólový náskok nás uklidnil. Druhá půle byla ovšem hodně hektická. Stál proti nám silný protivník, který se ze všech sil snažil, aby aspoň vyrovnal. My jsme ovšem ostravský tlak ustáli," raduje se Daníček.

Kromě ligové soutěže mají fotbalisté Slovácka naději na postup do evropských pohárů také v MOL Cupu. V pátek je čeká osmifinálová dohrávka v Mladé Boleslavi. „Nekalkulujeme. Na utkání se dobře připravíme a uděláme maximum, abychom prošli do čtvrtfinále," předsevzal si hradišťský lídr.

Reklama