Hlavní obsah

Plzeň - Příbram 3:3Šok pro Plzeň! V nastavení přišla o výhru nad outsiderem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Pilík 0 : 1
23. Nový 0 : 2
45. Beauguel 1 : 2
71. Brabec 2 : 2
90. Zorvan 2 : 3
90. Ondrášek 3 : 3
Záznam online reportáže

Plzeň

Vypadalo, že fotbalová Plzeň dokráčí po velkém obratu k vítězství nad Příbramí a vystřídá Slovácko na čtvrté příčce. Jenže nakonec v sobotním duelu 31. kola první ligy utrpěla nečekanou ztrátu, když se Středočechy remizovala 3:3. Vyrovnávací branku inkasovala v závěru nastavení, kdy Zorvan překonal Hrušku.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Příbrami Jakub Šiman.

Článek
Fotogalerie

Plzeň podle očekávání začala s obléháním příbramské šestnáctky, ale její tlak byl jalový. A tak ve 14. minutě udeřil outsider. Lubega se prosadil na levé straně, centrem našel Tomáše Pilíka, který hlavou překonal Hrušku. Následně domácí přišli o zraněného Limberského, jehož nahradil Falta.

V 21. minutě mohli vést hosté už o dvě branky. Vávra se obtočil kolem Havla, střílel z úhlu ze tří metrů těsně vedle. Viktoráni ale nebrali další varování Středočechů vážně. Krátce poté napřáhl Nový z 30 metrů, utažená rána po zemi zapadla k tyči - 0:2.

Na Viktorii se pískalo

Z ochozů Doosan Areny, kam mohlo přijít 1000 diváků, se ozýval pískot. A mohlo být pro Plzeň i hůř, kdyby hosté využili hrubku kapitána Brabce. Západočeši se probrali před přestávkou, kdy Káčer vysunul Havla, hosty zachránil skvělým zákrokem Šiman.

Domácí se ale těsně před odchodem do kabin přece jen dočkali: centr od rohového praporku propadl až k Beauguelovi, který se nemýlil.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují z gólu.

Do druhého poločasu vyslal kouč Guľa do boje druhého útočníka Ondráška, který během chvíle mohl vstřelit dva góly. Nejdřív hlavou netrefil branku, vzápětí mu střelu zblokovala obrana Příbrami. Pak ale přišla pro Plzeň velká komplikace, zranil se jí kanonýr Beauguel.

V 67. minutě se prezentoval pohotovou střelou Vávra, Hruška s námahou vyrazil na roh. Udeřilo však na druhé straně, když se zblízka prosadil Brabec.

Plzeň se vrhla ještě víc do ofenzivy, nutně potřebovala vyhrát. V 84. minutě jí mohl dát mat Lubega, který uháněl sám na Hrušku. Ten však domácí udržel ve hře o vítězství. V samém závěru se nepříjemně zranil hostující kapitán Tregler, který si vymkl rameno, musel střídat. Už bez něj na trávníku domácí dokonali obrat díky gólu Ondráška. V závěru nastavení ale Plzeň šokoval lobem Zorvan, který přehodil špatně postaveného Hrušku.

31. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram 3:3 (1:2)
Branky: 45.+5 Beauguel, 71. Brabec, 90.+1 Ondrášek - 14. Pilík, 23. Nový, 90.+6 Zorvan. Rozhodčí: Ginzel - Caletka, Melichar - Adam (video). ŽK: Brabec - Pilík, S. Kingue, Tregler, Valachovič (trenér). Diváci: omezený počet.
Plzeň: Hruška - Havel, Kaša, Brabec, Limberský (18. Falta) - Káčer (46. Ondrášek), Kalvach, Čermák - Ba Loua (84. Kayamba), Beauguel (55. Šulc), Kopic. Trenér: Guľa.
Příbram: Šiman - Nový, O. Kingue, S. Kingue, Mezera - Soldát, Tregler (90. Vilotič) - Pilík (76. Rezek), Zorvan, Vávra (72. Antwi) - Lubega (90. Voltr). Trenér: Valachovič.

Reklama

Související témata: