Hlavní obsah

Sparta měla doma pořádně nabito! Hradec otočil zápas, Teplice selhaly

Aktualizováno

Fotbalisté Sparty si v sobotním utkání 12. kola nejvyšší soutěže s chutí zastříleli proti posledním Pardubicím. Letenští zvítězili 5:2 a v aktuální tabulce se dostali na druhé místo o bod před Slavii. Ta má ale nedělní utkání k dobru. Hradec Králové zdolal Zbrojovku Brno 2:1. Teplice na domácím hřišti selhaly, když podlehly Českým Budějovicím 0:2. Jihočeši venku zvítězili počtvrté v sezoně. Bitva Bohemians se Sigmou Olomouc neměla po remíze 1:1 vítěze. Oba týmy protáhly sérii bez porážky v nejvyšší soutěži na čtyři zápasy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólová radost fotbalistů Sparty v utkání 12. kola Fortuna ligy s Pardubicemi. Střelec Jan Kuchta slaví se spoluhráčem Lukášem Haraslínem.

Článek
Fotogalerie

Bohemians coby domácí tým znovu nezvítězili a získali v Ďolíčku v této sezoně pouze tři z celkových 19 bodů. V duelu se Sigmou od třetí minuty prohrávali, bod Pražanům zajistil v 70. minutě gólem zkušený Martin Dostál.

Utkání v Mladé Boleslavi, kde hrají Východočeši domácí zápasy, gólově otevřel v 29. minutě brněnský útočník Jakub Řezníček. Krátce před pauzou se ale prosadil stejně jako v minulém kole z penalty kapitán Jakub Rada. V 88. minutě dokonal obrat útočník Daniel Vašulín a Votroci slaví tři body.

Sparta dvakrát vyhrála, ale posun u ní stále nevidím, trvdí Luděk Klusáček v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

České Budějovice potvrdily, že se jim v této sezoně daří na hřištích soupeřů. Jihočeši venku zvítězili počtvrté v sezoně. Tentokrát rozhodly o svém vítězství ve druhém poločase, kdy se trefili Hellebrand a Čmelík.

prvoligový fotbal na obrazovce O2
Všechny zápasy z FORTUNA:LIGY vysílají exkluzivně stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Sobotní studio moderátora Petra Svěceného začíná v 15:30 hodin, jako expert se představí Petr Mikolanda. K zápasům od 19:00 pak do studia dorazí dvojice expertů Jan Rajnoch a Martin Vozábal. Sestřih všech sobotních odehraných utkání 12. ligového kola FORTUNA:LIGY nabídne od 21:30 na O2 TV Sport pořad F:INITO.

Talent Olomouce se trápí, kdo by naopak ze Sigmy mohl přestoupit do top klubů. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Sparta nastoupila proti Pardubicím v roli jasného favorita a proti poslednímu týmu tabulky ji dokázala potvrdit. Bodovala tak už v jedenáctém kole po sobě, poslední tři duely pak dovedla k tříbodovému zisku. Pardubicím nepomohla ani přítomnost bývalého hráče Sparty Radoslava Kováče v roli kouče východočeského celku, Letenští vyhráli jasně 5:2. V rudém dresu se opět jednou trefil kanonýr Jan Kuchta.

Program 12. ligového kola
Sobota
Teplice - České Budějovice 0:2
Branky: 53. Hellebrand, 86. Čmelík.
Bohemians - Olomouc 1:1
Branky: 70. Dostál - 3. Poulolo
Hradec Králové - Brno 2:1
Branky: 43. Rada z pen., 88. Vašulín - 29. Řezníček.
Sparta - Pardubice 5:2
Branky: 8. Sørensen, 26. Kuchta, 60. Sadílek, 72. Minčev, 74. Wiesner - 15. Janošek, 67. Sychra.
Neděle
15:00 Ostrava - Slovácko
16:00 Jablonec - Plzeň
16:00 Zlín - Liberec
19:00 Slavia - Mladá Boleslav

Reklama