Hlavní obsah

Sparta - Rostov 2:0Pomsta po pěti letech, Krejčí a Vitík ji zaplatili zraněním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ostrá příprava, ještě do přestávky přišli Pražané o dva zraněné. Fotbalisté pražské Sparty v prvním přípravném utkání na soustředění ve španělské Marbelle porazili ruský Rostov 2:0. Skóre otevřel Haraslín, druhý gól byl po Čvančarově střele vlastní. Odstoupit museli Krejčí mladší a Vitík, i tak se Letenští soupeři po pěti letech pomstili za vyřazení z úvodního jarního kola Evropské ligy. V únoru 2017 inkasovali v Rusku debakl 0:4 a doma remizovali 1:1.

Foto: Sparta.cz

Ladislav Krejčí mladší v hádce s Nikolajem Komličenkem (číslo 27) z Rostova, bývalým hráčem Mladé Boleslavi.

Článek

Pamětníci Sáček, Dočkal, Juliš a Pulkrab na doslova mrazivou lekci nikdy nezapomenou. Sparta v pověstné ruské zimě po Konatého zkratu dohrávala v Rostově o deseti a utržila čtyřgólový debakl. Plichta v domácí odvetě logicky znamenala vyřazení.

Pomsta po pěti letech nebyla zrovna idylická. Čtrnáctý celek ruské nejvyšší soutěže začal zbytečně ostře, zákroky jeho hráčů odnesli zraněním Krejčí mladší a posléze i Vitík. Dobrou zprávou pro Letenské naopak je, že poprvé od červencové odvety s Rapidem Vídeň po dlouhodobém zranění nastoupil dánský obránce Höjer.

Skóre ještě v prvním poločase otevřel Haraslín, druhý gól do vlastní sítě po Čvančarově střele poslal Muchin.

Letenští vyhráli i druhý duel zimní přípravy, ještě na Strahově porazili Chrudim 5:0. V součtu se závěrem podzimní části Pražané v posledních pěti utkáních inkasovali jediný gól.

„Za čisté konto jsme rádi. V sezoně jsme taky nějaká udrželi, ale nebylo jich moc. Každá nula potěší a dodá sebevědomí," hodnotí pro klubovou televizi stoper Filip Panák.

Pražané doufají, že zranění Krejčího a Vitíka nebudou vážná. První poločas byl hodně vyhrocený, po přestávce emoce opadly. „Většinou to tak na soustředěních bývá. Jak jsou tu hráči dlouho, bývají podrážděnější. Rozhodčí tomu taky moc nepřidal," kaboní se asistent trenéra Zdeněk Bečka.

„Jsme spokojení s výsledkem, ale byly tam i chyby, které si musíme vyhodnotit a do konce soustředění na nich pracovat," dodává.

První plánovaný duel ve Španělsku s Admirou odpadl, Sparta ještě ve středu změří síly s Lokomotivem Moskva, kam před pár dny přestoupil slávista Kuchta.

Přípravné fotbalové utkání v Marbelle (Španělsko):
Sparta Praha - FK Rostov 2:0 (1:0)
Branky: 21. Haraslín, 70. vlastní Muchin.
Sparta - I. poločas: Holec - Wiesner, Čelůstka, Vitík (40. Panák), Hancko - Pešek, Ladislav Krejčí mladší (21. Pavelka), Dočkal, Hložek, Haraslín - Pulkrab.
II. poločas: Heča - Wiesner (60. Gabriel), Panák, Hancko, Höjer - Pešek (60. Minčev), Sáček, Pavelka, Karabec, Ladislav Krejčí starší - Pulkrab (60. Čvančara). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice