Hlavní obsah

Sparta ztratila dvoubrankový náskok. Všechno to vezmeme a zahodíme pryč, lituje Jankto

Pavel Dosadil mladšíSport.cz

Čtyři zápasy, čtyři remízy. Fotbalisté pražské Sparty rozdali smírem 2:2 v Teplicích další body a jejich ztráta na vedoucí Plzeň narostla po osmi ligových kolech již na šest bodů. Viktoriáni navíc odehráli o zápas méně. Letenští neudrželi dvougólové vedení, ke kterému přispěl svojí premiérovou brankou ve Spartě a v české lize vůbec Jakub Jankto. „Je to strašně malá náplast,“ kaboní se.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný Jakub Jankto ze Sparty Praha během utkání v Teplicích.

Článek
Fotogalerie

Sparta začala dobře, vedla 2:0, jenže ještě do poločasu Teplice dokázaly snížit. Jankto byl ze hry stažen v 76. minutě, krátce na to domácí vyrovnali.

„Je jedno, jestli jsem na hřišti byl nebo ne. Vedli jsme o dvě branky a náskok ztratili. Pak nemůžeme vůbec pomýšlet na prvenství, jedná se o chyby, za které si můžeme sami," běduje v rozhovoru pro klubový web český reprezentant, jenž přišel na Letnou během léta na hostování ze španělského Getafe.

Jakub Jankto otevřel skóre zápasu, což pro něho znamenalo první trefu v rudém dresu. „Byla to dobře nacvičená akce, celý týden jsme podobné zkoušeli. Dopředu jsme hráli dobře, bylo tam hodně brankových možností. Zejména v první půli se nám dařilo, konečně to v ofenzivní fázi vypadalo, jak by mělo. Bohužel si to celé pokazíme a zahodíme pryč..."

Letenští získali v úvodních osmi kolech jen 13 bodů, za posledních 16 let měli horší bilanci pouze v sezoně 2019/20 (11 bodů).

Šestadvacetiletý záložník si tak svoji první branku v české lize nemohl příliš užít. „Je to strašně malá náplast, gól mohl být vítězný a za tři body... Podobné situace už jsem zažil mockrát, ale když budeme makat na 150 %, tak to bude vždy dobré. Tvrdá dřina a trénink je jediný recept," burcuje Jankto.

Reklama

Související témata: