Hlavní obsah

Specialista na vítězné góly? Hložka a Kuchtu trumfl liberecký Tupta! Cenný hráč, libuje si Kozel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Liberci pomáhají vítězné góly „made by" Lubomír Tupta. Slovenský útočník svou čtvrtou ligovou trefou v sezoně zařídil těsnou výhru Slovanu nad Hradcem Králové 1:0. A každá jeho branka přinesla dva body navrch! Severočeši se díky triumfu nad nováčkem posunuli v tabulce. Na šestý Hradec ztrácí už jen pouhý bod. „Je cenným hráčem. Jsem za něj rád a myslím, že i on se tady cítí čím dál lépe a cítí svou vyšší důležitost pro tým," konstatoval spokojeně liberecký kouč Luboš Kozel.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor gólu Lubomír Tupta z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Liberec vyhrál ve stávajícím ročníku posedmé a hned ve čtyřech případech rozhodující trefu zaznamenal právě Tupta. Nikdo v celé soutěži v tomto ohledu není aktuálně lepší. Na druhém místě je se třemi vítěznými zásahy sparťanský Hložek s Kuchtou ze Slavie.

„Hned na začátku v Liberci jsem říkal, že chci hlavně dávat góly a pomáhat mužstvu. V posledních letech se mi tohle moc nedařilo, měl jsem menší problémy. Ale už na konci minulé sezony jsem začal góly dávat, jsem velmi rád, že v tom pokračuju a že šlo o tak důležité góly, které znamenaly dvanáct bodů," je se svou bilancí Tupta spokojený.

V minulém kole na Spartě sice Tupta ve stoprocentní šanci za stavu 1:2 selhal a s parťáky těsně prohrál, nyní se sám před gólmanem nemýlil.

„Dnes jsem od první chvíle měl v hlavě, že to chci napravit a povedlo se mi to. Věřím, že jsem Spartu vynahradil tím, že jsem dal důležitý gól a klukům tento důležitý zápas pomohl vyhrát," poznamenal Tupta.

Jak rozhodující branka padla? Běžela 38. minuta, když Frýdek nádhernou kolmicí vysunul rodáka z Prešova a ten upaloval sám na gólmana. Vyhrál běžecký souboj s Mejdrem a polovysokou střelou mířil přesně k tyči.

„Doufal jsem, že to promění. Cením si i toho i z toho důvodu, že gól padl po krásné akci už od založení. Výborně provedené. Za takové góly jsem jako trenér vždy rád," pověděl Kozel.

Tupta hostující pod Ještědem z Hellasu Verona je aktuálně nejlepším střelcem Severočechů. Přitom proti „votrokům" nastoupil v základní sestavě teprve počtvrté od svého příchodu k Nise v polovině srpna. A před měsícem ho kouč Luboš Kozel dokonce na chvilku přeřadil do béčka, protože nebyl spokojen s jeho defenzivní činností.

„Je to i o jeho práci. V jedné chvíli nebyl v nominaci a přistoupil k tomu nejlépe, jak k tomu hráč přistoupit může a ono ho to odmění. I když ještě třeba není na té své nejlepší pozici, zvládne to a mužstvu pomůže. Samé klady," uzavřel spokojený Kozel.

Hynek Preisler, Sport.cz, Právo

Reklama

Související témata: