Hlavní obsah

Budějovice - Plzeň 0:0Sterilní Plzeň. Vicemistr nedal gól ani Budějovicím, bere jen bod

Aktualizováno

Další nečekaná ztráta. Fotbalisté Plzně týden po prohře ve Zlíně (0:1) znovu klopýtli, v sobotním duelu 9. kola první ligy uhráli na půdě Českých Budějovic pouze bezbrankovou remízu. V utkání sice měli převahu, vytvořili si dvě šance. Bucha ani Brabec je ale neproměnili. Dynamo tak zažilo veleúspěšných sedm dnů, kdy porazilo Spartu, Bohemians 1905 a vybojovalo bod s Plzní.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Veliký závar před brankou Českých Budějovic

Článek
Fotogalerie

Viktoria mohla jít do vedení v první minutě, kdy se po přímém kopu dostal k míči na malém vápně Brabec, dorážku namířil nad. Domácí kontrovali akcí Van Burena, kterému v samostatném úniku ukopl míč vybíhající gólman Hruška, následně Javorek netrefil odkrytou bránu.

Ve 12. minutě pálil nebezpečně z hranice šestnáctky Kalvach, Vorel, který zastoupil jedničku Drobného, ránu vyrazil. Vzápětí Kopic nadýchaným centrem našel Ondráška, ten ale nedokázal umístit míč mezi budějovické tyče.

Dynamo, které mělo v nohách nedělní duel na Spartě a středeční dohrávku s Bohemians 1905, mohlo udeřit po pohotové otočce Brandnera. Domácí hráč ale svoji střelu namířil přesně do míst, kde stál Hruška.

Limberského rána v síti neskončila

Zkraje druhé půle byli aktivnější hosté. Nejprve bomba Limberského proletěla těsně nad, vzápětí Ondráškův pokus lapil Vorel. Po hodině hry pak neproměnil velkou příležitost Bucha, kterému výtečně přihrál Čermák.

Foto: ČTK

Fotbalisté Českých Budějovic hostili na svém hřišti Plzeň

Branku krátce poté netrefil ani Ba Loua hlavou. Plzeňský Kouč Guľa poslal v závěru do hry vytáhlého útočníka Beauguela, ale tento tah k vytouženému gólu nevedl. Plzeň sice prodloužila sérii neporazitelnosti s Dynamem na 18 duelů, poprvé v sezoně udržela čisté konto, radost z toho ale rozhodně nemá.

9. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - Viktoria Plzeň 0:0
Rozhodčí: Berka - Paták, Horák - Ginzel (video). ŽK: Novák - Brabec. Bez diváků.
Č. Budějovice: Vorel - Novák, Králik, Talověrov, Skovajsa - Čavoš, Havelka (89. L. Havel) - Van Buren (85. Jánošík), Javorek, Mészáros (78. Mršič) - Brandner. Trenér: Horejš.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Limberský - Bucha (74. Káčer), Kalvach, Čermák - Ba Loua (74. Alvir), Ondrášek (79. Beauguel), Kopic. Trenér: Guľa.

Reklama

Související témata: