Hlavní obsah

Strach o Deliho. Opora by Šilhavému v Nikósii citelně chyběla

Zatím jde všechno podle plánu. Ligový duel s Jihlavou si o den posunuli na pátek a Vysočinu porazili 2:0. Fotbalisté pražské Slavie se tak v klidu mohou připravovat na úterní první duel play off Ligy mistrů na půdě APOEL Nikósie. Jen zranění klíčového stopera Deliho jim dělá vrásky. „Museli bychom si poradit,“ krčí rameny trenér Jaroslav Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý během utkání s Jihlavou.

Článek
Fotogalerie

Můžete být spokojený. Povinné tři ligové body zůstaly doma.

Měli jsme velmi dobrou první půli. Dali jsme dva góly a měli další šance, takže druhý poločas mohl být klidnější. V něm jsme trochu vyklidili pozice a předvedli spoustu nevynucených chyb, pustili Jihlavu do přechodové fáze i do šancí. Za tři body jsme rádi a před odletem na Kypr budeme mít klid na přípravu.

Proč jste střídal Bořila, Deliho a Van Burena?

Bořila jsme o půli plánovaně nahradili Frydrychem. Oba zatím hráli všechno, tak jsme jim porci minut přepůlili. Van Burena braly křeče. Nejhůř je na tom Deli, píchlo ho ve svalu. Budeme doufat, že o nic špatného nepůjde.

Tentokrát jste nasadil sestavu v kompletním složení. Měl jste velké dilema, zda některé hráče šetřit a předejít právě takovým zraněním?

Pak bychom ale museli odpočívat před každým důležitým zápasem, pak přijde zase domácí odveta... Nepřemýšleli jsme tak. Nechtěli jsme zápas s Jihlavou podcenit. Ušetřili jsme den, když nám vyšli vstříc. Zranění Deliho by bylo nepříjemné, ale museli bychom si poradit.

V den zápasu jste získali Slováka Stocha, Ukrajinec Sobol už hrál. Jak jste s jeho premiérou spokojený a jak se vlastně díváte na doplňování kádru za pochodu?

Eda zahrál napoprvé velmi dobrý zápas. Něco bychom mu vytkli, za něco pochválili, ale měl jsem z něj dobrý dojem. Zápasů nás čeká hodně. Víme, kde nás tlačí bota, snažíme se tým doplnit. S tím samozřejmě souvisí sehrávání. Je přetlak v kabině a trochu i nervozita, ale konkurence nás posouvá dopředu.

Nebylo také v plánu, abyste se víc rozstříleli? Jihlava je přece jen slabší soupeř...

Netroufl bych si něco takového tvrdit. Žádný slabý soupeř v lize není, koukněte se na nováčky. My jsme třeba remizovali v Ostravě. Rádi bychom dali víc gólů, ale dva jsou posun. Jeden jsme dali i ze hry, to je dobré. (úsměv)

Jaké máte poslední zprávy o Nikósii?

APOEL prohrál kyperský superpohár s Apollonem 1:2. Právě před zápasem s Jihlavou se naši skauti vrátili. Probrali jsme jejich poznatky zatím jen lehce, teď je budeme analyzovat. Jenže náš soupeř nechal odpočívat své nejlepší hráče, kteří nebyli ani v nominaci. Superpohár nebyl tak čitelný, víc tedy budeme čerpat ze 3. předkola, v němž vyřadili rumunský Vitorul.

Reklama

Související témata: