Hlavní obsah

Štvou nás proti sobě, ale my se bavíme. Čvančara prozradil velkou sázku s Kuchtou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvěma góly se posunul již na devět vstřelených branek v ligové sezoně. Když Tomáš Čvančara zvyšoval na zlínské Letné na 3:0 pro hosty, zdálo se, že fotbalovou Spartu nemůže o tři body nic připravit. Ševci se ovšem zvedli natolik, že se favorit strachoval až do poslední chvíle. „Ne, že bych klukům nevěřil, ale na konec už jsem se z lavičky ani nemohl dívat. Dostali jsme pořádnou facku, která nám snad pomůže pro další zápasy,“ doufá sparťanský kanonýr po těsné výhře 3:2.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Čvančara ze Sparty se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Podstatné pro Spartu je, že tři body ve Zlíně vyválčila a tlak na rivaly před sebou před jejich zápasy 21. kola vytvořila. Na Plzeň se bodově dotáhla a na Slavii momentálně ztrácí dva body.

„Když jsem zvyšoval na 3:0, myslel jsem si, že už soupeře k ničemu nepustíme. Pak jsme je hodně podcenili a strachovali se až do konce," líčí Tomáš Čvančara v rozhovoru pro O2 TV Sport.

Po většinu podzimu se odborníci přeli, jestli může hrát v útoku společně s Janem Kuchtou. Spartě se teď vyplácí, že si trenér Brian Priske stál za svým a oba hráče do sestavy společně nasazoval.

Přímák s fotbalovým trenérem Jiřím SaňákemVideo: Sport.cz

Spolupráce dvou silných individualit přináší góly. Jako před druhou brankou ve Zlíně, kdy Kuchta odvedl černou práci, vyhrál souboj zády k bráně a nabíhající Čvančara dílo dokončil. Tvrdě vypálil a od spících obránců dostal spoustu času, aby si vlastní střelu sám dorazil do brány.

„Lidi nás s Honzou štvou proti sobě, ale my si z toho jen děláme legraci. Když ho vidím v dobré pozici, balon mu dám. Máme spolu jednu sázku. Taky ve Zlíně mohl dát gól, věřím, že se trefí příště," říká Čvančara.

Až bude velká trojka shánět nového trenéra, měl by být první na řadě. Diskuse z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Po malém naléhání prozradí, o co jde. „Vsadili jsme se, kdo komu nahraje na víc gólů. Honza zatím o trochu vede. Možná proto nechtěl dát gól, aby pak nemusel platit," směje se nejlepší střelec Sparty.

Do sestavy se vrátil po jednozápasové pauze. „Hodně jsem se těšil. Mrzelo mě, že kvůli čtvrté žluté kartě na Bohemce jsem přišel zrovna o zápas s Jabloncem, odkud jsem přišel," poukazuje Čvančara pro O2 TV Sport.

Sparta počtvrté za sebou bere všechny tři body...

Reklama