Hlavní obsah

Tlak na nás byl nejen od hráčů Sparty, cítil Smetana. Baník potvrdil, že venku na silné týmy neumí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nic nového, Baník na půdě soupeře z elitní tuzemské trojice ve fotbalové lize opět prohrál. Stejně jako v minulých sezonách. Ambiciózní Ostravští doma Spartě, Slavii a Plzni dokážou vzdorovat, venku ne. Na Spartě padli 1:2. Trenér Baníku Ondřej Smetana po utkání mnohoznačně mluvil o tom, že jeho tým nedostali pod tlak jen domácí hráči.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gigli Ndefe z Baníku Ostrava a Adam Hložek ze Sparty Praha.

Článek
Fotogalerie

Do utkání na Letné přitom vykročil Baník snově, v 8. minutě vedl. Jenže za osm minut vyrovnal Adam Hložek, do přestávky převrátil vedení na stranu Letenských Tomáš Wiesner. Všechny tři branky padly po standardních situacích.

„Všechno nejde uhlídat. My také dali gól po rohu. Bylo jasné, že Sparta nás kvalitou v domácím prostředí dostane pod tlak. Ale k těm rohům, ze kterých jsme pak inkasovali, nemělo dojít, měli jsme to lépe uhrát, podržet míč. Měli jsme to přežít. Domácí z nich vytěžili maximum," bilancoval ostravský trenér Ondřej Smetana po porážce 1:2.

Některé věci na hřišti se mu nepozdávaly. „Některé situace byly sporné, možná byl před gólem faul na některé naše hráče, ale to nechci hodnotit. Ale tlak na nás byl a nebyl vyvinut jen hráči Sparty. Bohužel jsme se z toho nevymanili," doplnil rozmrzele stratég Baníku.

Jeho celek měl být kompaktní v obraně, sázet na rychlé kontry, pomoct si standardní situací. „Myslím, že ta strategie se nám vyplácela, bohužel jsme nepřidali druhý gól," litoval Smetana.

Velkou šanci měl za nerozhodného stavu v průběhu první půle Ladislav Almási, jehož pokus výborně vytěsnil Milan Heča. „Tutovka Laca byla tak velká, že jsme z toho mohli vytěžit," povzdechl si kouč hostí. „Ale nečekali jsme, že tady Spartu překombinujeme."

Platí, že ambiciózní soubor, do nějž pumpuje prostředky majitel Václav Brabec, na velké soupeře neumí. Doma jim dokáže vzdorovat, přesto Spartu, Slavii ani Plzeň v této sezoně neporazil, ve Vítkovicích se všemi remizoval. Na stadionech pražských S prohrál, v Plzni se teprve představí.

„Mluví ze mě trochu frustrace po zápase. Měli jsme doma vyhrát, pak bychom se bavili jinak. Můžeme srovnat kvalitu kádru, rozpočet...," nechtěl moc tuhle bilanci rozvíjet Smetana.

„Měli jsme přežít standardní situace, přidat druhý gól. Měli jsme být kompaktnější a lepší v defenzivě a Spartu více znejistět," věděl ostravský trenér, co mělo být ze strany jeho mužstva v sobotu na Letné lepší.

Každopádně Baníku se cesta do vysněných evropských pohárů pořádně klikatí.

Reklama

Související témata: