Hlavní obsah

Trefuje se podle pokynů od manželky. Každý gól je pro syna, těší Haraslína

Velkou část podzimu promarodil, po návratu na trávník se docela chytá. V posledních dvou zápasech si připsal dva góly a asistenci. Fotbalová Sparta ve výročním utkání na oslavu 129 let klubu vyhrála nad Českými Budějovicemi (1:0). Vítězství, a zároveň také rozlučku s domácími fanoušky i ligovým podzimem, vystřelil gólem Lukáš Haraslín. „Možná to nebyl nějaký pěkný zápas a fotbal z naší strany. Důležité jsou ale tři body,“ kvituje křídelník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Haraslín ze Sparty Praha oslavuje gól na 1:0 během utkání s SK Dynamo České Budějovice.

Článek
Fotogalerie

Vysloužil si cenu pro muže zápasu. Jako první mu po zápase pogratuloval malý syn.

„Skvělé to bylo. Já jsem říkal ženě, ať mi pošle před zápasem nějakou fotku, co mám zase udělat. Znovu se mi to splnilo. Jsem velmi rád. Každý gól je pro něho. On je moje všechno," líčí Lukáš Haraslín nadšeně v rozhovoru pro klubovou televizi.

Sparta během jednoho týdne od soboty do soboty vyhrála potřetí v řadě. Navíc potřetí s nulou.

„Těší to hodně. Kovy (brankář Kovář) nedostal gól už tři zápasy. Velký dík patří naší obraně, která je velmi dobře organizovaná. Pokud budeme hrát takto disciplinovaně vzadu, můžeme vyhrávat ještě častěji. Pevně věřím, že to tak bude," maluje si.

Letenští se po debaklu v derby zvedli. Může je mrzet, že ligový podzim teď končí.

„Určitě mě to mrzí, ale sezona nekončí. Teď máme ještě pohár, ale od nového roku jdeme do kolotoče znovu a já pevně věřím, že se fyzicky připravíme dobře na další část a budeme úspěšnější," přeje si Haraslín.

Trenérům teď dělá radost. „Jeho výkony jdou nahoru. Ostatně to od něj očekáváme a chceme, aby byl klíčovým hráčem. Lukáš je typ, na kterého musíte být trochu tvrdší. Má dobrou mentalitu, je výborný kluk do kabiny, ale musíte na něj tlačit a dostávat jej z komfortní zóny. Proto doufám, že ho za zápas moc nevychválíte," usmívá se kouč Brian Priske.

„Mám radost, že mi to tam v posledních zápasech padlo. Je jedno, kdo dá gól. Důležité je, abychom se dotahovali na první dva týmy. Máme před sebou poslední pohárový zápas. Chceme ho zvládnout a zpříjemnit si svátky a dovolenou," přeje si Haraslín.

Reklama