Hlavní obsah

Vácha místo titulu sbíral světlice. Fanoušci si stejně udělají, co chtějí, má jasno

Teplice

První titul má s Libercem, po druhém sahá s fotbalisty Sparty. Touto dobou už ho chtěl záložník Lukáš Vácha slavit, protože v Teplicích měl lídr Gambrinus ligy první mistrovský mečbol. Jenže scénář se zcela zvrtnul. Nejenže Letenští poprvé v sezóně prohráli (1:3), ale zápas byl kvůli řádění jejich fanoušků několikrát přerušen a nakonec před zahájením avizovaného nastavení ukončen.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Sparty Praha během utkání v Teplicích.

Článek
Fotogalerie

Jste zklamaní, mistrovský scénář se zatím nenaplnil...

Takhle jsme si zápas nepředstavovali. Samozřejmě nás mrzí, že jsme v Teplicích nedokázali zvítězit. Dostali jsme brzký gól, pak přišlo přerušení utkání, které nás vyvedlo z koncentrace. Kamil Vacek měl šanci, ale promáchl - a hned z protiútoku jsme dostali druhý gól, takže se utkání nevyvíjelo dobře. Měli jsme dost šancí, abychom ještě zvládli skóre zvrátit. Docela smůla, že jsme nesnížili na 3:2 a nedostali se na kontakt.

Dokážete vůbec vlastní fanoušky pochopit?

Taky se na zápas těšili, jenže nás vyvedli z tempa. Tohle se určitě nemá dělat, ale já nejsem kompetentní, abych to měl řešit. Měli bychom se zamyslet i nad tím, že tady šestnáct frajerů ve vestách stojí před naším kotlem a čeká na to, až doběhnu pro světlici na trávník já, abych ji zvedl. Nevím, od čeho tady jsou.

Nemáte z vlastních fanoušků strach?

Co na to říci...? Chceme hrát fotbal, a tak pro to musíme něco udělat. A když to neudělají hráči, musí to udělat někdo z vedení nebo někdo jiný. Některé věci neovlivníme. Můžeme za fanoušky chodit a neustále jim říkat: Prosím, nedělejte to. Ale oni si stejně udělají, co chtějí. Takže my jim říkáme, jak se mají chovat a oni nám zase říkají, jak máme hrát.

Jaký je váš názor na přerušování zápasů kvůli vulgaritám v hledišti? Třeba trenér Teplic Ščasný říká, že ničemu nepomůže, jen lidi rozdivočí.

Mrzí nás to a navíc to nikdo nevyřeší. Vyvede to z tempa nás, vyvede to soupeře. Je to nemilé. Ale já to tak neřeším.

Neměli jste obavy, jestli rozhodčí Královec utkání neukončil předčasně?

Ani nevím, kdo nese zodpovědnost pro případ, kdyby se zápas kontumoval. Jestli my, protože to jsou naši fanoušci, nebo pořadatelská služba.

Věříte, že Plzeň klopýtne v Jablonci? Pak byste slavili titul na dálku.

Liga je dlouhodobá soutěž, rozhodně po první porážce neházíme flintu do žita. Hlavně jsme ovšem chtěli zvládnout svůj zápas, je lepší uhrát si to sami.

Reklama

Související témata: