Hlavní obsah

Velká slabota, přiznával po prohře s Hanáky Hubínek. To jsem ještě nezažil, nechápal trenér

Vyhořeli na celé čáře. A po tristním, ba přímo trapném výkonu k tomu. „Velká slabota. A od náš všech. Co působím v Mladé Boleslavi, něco takového jsem nezažil. První půle byla vůbec nejhorší, co jsme kdy sehráli,“ neměl kouč Středočechů Jozef Weber po duelu s Hanáky pro své svěřence jediné slovo omluvy. Rozladila ho porážka, ale hra a přístup hráčů ještě víc.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér Boleslavi Jozef Weber.

Článek
Fotogalerie

Přitom Mladé Boleslavi stačilo málo. Potřebovala uhrát s Olomoucí alespoň bod, aby si s definitivní platností zajistila účast ve skupině, kde během nadstavby půjde v play off o účast v pohárové Evropě. Loni si Středočeši tyhle zápasy okusili a zjistili, že přes ně skutečně vede cesta na evropskou pohárovou scénu, ve středečním podvečeru si bodovým ziskem mohli říct o repete.

Neřekli...

„Průběh střetnutí byl smutný, náš výkon velmi slabý," nezbylo než přiznat Michalu Hubínkovi, že trenér má naprostou pravdu. Bída, co domácí fotbalisté předváděli.

Foto: Vít Černý, ČTK

David Houska z Olomouce (vpravo) se raduje ze vstřelené branky.

„Chybělo nám naprosto všechno. Bojovnost, snaha, neudrželi jsme míč, nedovedli si nahrát. Místo krátkých přihrávek jsme dávali dlouhé, namísto dlouhých zase krátké. A o nějaké náběhy jsme se ani nepokoušeli," nepopíral, že všechno bylo špatně.

„Opravdu bych nenašel jedinou položku, ve které bychom byli lepší než Sigma. V rychlosti, soubojích, technice, ve všem měla navrch," cítil trenér Weber zklamání a zmar. I kvůli hrstce diváků, která se dostala na stadion a snažila se mužstvo vyburcovat.

„Byl jsem rád, že je na tribuně vidím, ale to, co jsme jim ukázali, byla velká slabota," omlouval se nejvěrnějším z věrných fanoušků Jozef Weber, který se o přestávce pokusil trojnásobným střídáním a přeskupením sestavy hru oživit.

Marně, Mladé Boleslavi nebylo prostě pomoci.

Foto: Vít Černý, ČTK

Pablo González z Olomouce po nevyužité šanci.

„Trenér zkusil průběh zápasu změnit, ale ani to k šancím či nějakém tlaku nevedlo. Proto jsme nebyli schopni střetnutí otočit," uvědomoval si Hubínek, že se pro jeho tým situace zkomplikovala.

Olomouc si totiž výhrou uchovala naději na účast v elitní desítce, Středočeši naopak jistotu nemají. Na Hanáky mají sice v tabulce tři body k dobru, ale bilance vzájemných zápasů mluví pro Sigmu. Rozhodne tedy až poslední kolo základní části ligy, ve kterém Olomouc hostí Plzeň a Mladá Boleslav jede do Karviné.

„Doufám, že nám tahle konstelace nesváže nohy a nedostaneme se do spodní skupiny. To by bylo to nejhorší, co by se mohlo stát," uvědomoval si Hubínek, jaké komplikace si jeho tým výkonem a prohrou s Hanáky způsobil.

Reklama

Související témata: