Hlavní obsah

Vrbův Baník loupil na Letné, stačila mu jedna střela. Dynamo doma propadlo, klopýtl i Liberec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Očekávaná bitva podzimu mezi Plzní a Slavií vzplane až v neděli. Fotbalová Fortuna liga už má za sebou kompletní sobotní program 9. kola. Nováček z Brna remizoval po přestřelce v první půli s Teplicemi 2:2. Liberec sice po další trefě Micka van Burena vedl nad Mladou Boleslaví, nakonec ale hosté třemi trefami otočili skóre a mají tři body. České Budějovice doma propadly, když nestačily na Olomouc. Hanákům podlehly 0:3. Sparta pak doma jen remizovala s Baníkem Ostrava 1:1 a uhrála pátý nerozhodný výsledek v řadě. Získaný bod slavil na Letné bývalý sparťanský kouč Pavel Vrba i bývalý hráč Letenských Srdjan Plavšič.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský brankář Matěj Kovář inkasuje gól v utkání 9. kola Fortuna ligy s Baníkem Ostrava.

Článek
Fotogalerie

Liberec chtěl doma uhájit třetí místo v tabulce a duel s Mladou Boleslaví rozjel skvěle. Severočechy totiž poslal do vedení kanonýr Mick van Buren a zdálo se, že Slovan míří za dalšími body.

Po přestávce přišla změna. Někdejší kouč Slovanu Pavel Hoftych udělal několik střídání, příchod Marka Matějovského a Jiřího Skaláka hosty nastartoval a třemi góly otočili skóre. Boleslav tak ukončila dvanáct zápasů dlouhou sérii zápasů v Liberci bez vítězství.

Nováček z Brna přivítal Teplice a fanouškům týmy nabídly v první půli pořádnou přestřelku. Hosté vedli, jenže Zbrojovka i díky dalšímu zásahu talentovaného Ševčíka otočila na 2:1. Pár sekund před přestávkou však srovnal Kučera na konečných 2:2.

Petr Čech o SpartěVideo: O2 TV Sport

České Budějovice v duelu týmů, kterým se v poslední době nedaří, propadly se Sigmou Olomouc. Jihočeši inkasovali dvakrát už před přestávkou, náskok pak Sigma ještě navýšila a bez problémů dosáhla na tři body.

Trenér Priske musí srovnat tým, hráči musí bojovat za Spartu. Expert Pavel Mareš diskutuje v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Ostře sledovaný návrat kouče Pavla Vrby na stadion Sparty dopadl dobře pro ostravský Baník. Tomu stačila na Letné jedna střela mezi tyče, aby si odvezl bod ze remízu 1:1. Sparta tak musí překousnout pátý nerozhodný výsledek v nejvyšší soutěži v řadě.

Tým vedený dánským koučem Brianem Priskem vedl po gólu Lukáše Sadílka, jenže po vyrovnání Jiřího Klímy se Letenští i přes snahu protrápili k dalšímu nerozhodnému výsledku. Skončila tak devět zápasů trvající domácí vítězná série Sparty v duelech s Baníkem.

Program 9. ligového kola
Sobota
Brno - Teplice 2:2
Branky: 19. Wale Musa Alli, 37. Ševčík - 8. Jukl, 45. Kučera.
Liberec - Mladá Boleslav 1:3
Branky: 28. Van Buren - 66. Matějovský z pen., 86. Ladra, 90.+5 Stránský.
České Budějovice - Olomouc 0:3
Branky: 25. Ventúra, 42. Navrátil, 53. Zifčák.
Sparta - Ostrava 1:1
Branky: 22. Sadílek - 46. Klíma.
Neděle
16:00 Hradec Králové - Zlín
16:00 Pardubice - Bohemians
16:00 Slovácko - Jablonec
19:00 Plzeň - Slavia

Reklama

Související témata: