Hlavní obsah

Všechno dopadlo přesně podle mých představ, usmívá se hradišťský rekordman Petržela

Čestmír FolkSport.czPrávo

Odehrál proti Spartě 437. zápas v samostatné nejvyšší české soutěži a stal se tak novým rekordmanem. Záložník fotbalistů Slovácka Milan Petržela si slavnostní duel dokonale užil, vždyť jeho tým zdolal letenské mužstvo nečekaně vysoko 4:0.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Milan Petržela ze Slovácka Ladislav Krejčí starší ze Sparty Praha.

Článek
Fotogalerie

Jak hodnotíte zápas, který pro vás tolik znamenal?

Nemělo to pochopitelně vůbec žádnou chybu. Pro mě tak významné utkání umocnilo vítězství nad mužstvem, které se neporáží každý den. Všechno dopadlo přesně tak, jak jsem si představoval.

Ve vašich představách byla výhra 4:0?

Tak to zase ne. (úsměv). Já bych samozřejmě před zápasem bral jakékoliv vítězství. Třeba 1:0. Tohle bylo trochu nad plán. Jsem šťastný, že byl plný dům, a fanoušci si náš triumf mohli vychutnat společně s námi. Moc jim děkujeme za obrovskou podporu.

Čím jste Pražany tak jasně přehráli?

Podle mého názoru jsme měli především mnohem větší touhu po vítězství. Jezdili jsme po zadku. Sparťané naopak tentokrát nebyli příliš nebezpeční.

Stíhal jste vnímat, že vám před zápasem v předtočených blahopřáních emotivně gratulovali k vašemu rekordu mj. i vaše dcerka či váš kamarád a bývalý spoluhráč z Plzně David Limberský?

Moc ne. V těch chvílích mi totiž zrovna blahopřáli k rekordnímu počtu utkání představitelé našeho klubu. Já si ale všechny příspěvky pustím v klidu doma. Moc se na to těším.

Hladkým vítězstvím nad Spartou jste v ligové tabulce poskočili už na druhou příčku. Co na to říkáte?

Je to hrozně příjemné. My ovšem zůstáváme v klidu, žádný tlak si nepřipouštíme. Rozhodně se nevznášíme někde v oblacích. Jsem rád, že se dokážeme rovnocenně měřit s dlouhodobě nejlepšími českými mužstvy. Soutěž je ale hodně vyrovnaná. Každý může porazit každého. Takže se hned začneme připravovat na další ligové střetnutí v Českých Budějovicích, kde budeme chtít vítězství nad sparťany potvrdit dalším tříbodovým ziskem.

Čím to, že se vám tak skvěle daří navázat na čtvrté místo z minulého prvoligového ročníku?

V poslední době se povedlo dát v Hradišti dohromady hodně silný kádr. Navíc tvoříme výbornou partu. Momentálně se nám daří. Kéž by nám to vydrželo co nejdéle.

Jak vám bylo, když jste střídal, a plné hlediště skandovalo vaše jméno?

Bylo to krásné. Jsem rád, že mě mají lidi rádi. Je fantastické, jak za námi stojí. Moc fanouškům děkuju také za nádherné choreo. I během zápasu jsem ho stihl zaznamenat.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka se radují z gólu, sparťan Panák smutní...

Po závěrečném hvizdu jste prohodil pár slov s koučem Sparty Vrbou, s nímž máte velmi dobrý vztah ze společného působení v Plzni...

Ano. Bylo mi ho líto. Vím, jak strašně nerad prohrává. Natož takhle vysoko. Neprožívá zřejmě teď úplně nejlepší trenérské období, ale on je natolik zkušený, že si s tím poradí.

Je pravda, že se na váš speciální duel přijel podívat také David Limberský?

Ano. Dorazili i někteří další bývalí parťáci z plzeňské Viktorky. Všichni si prý koupili dres s mým jménem. Přinesli mi štěstí. Jsem moc rád, že byli u té naší velké slávy.

Kam až chcete rekord v počtu odehraných střetnutí posunout?

Teď o tom tolik nepřemýšlím. Chvíli si budu užívat toho, čeho jsem dosáhl. Žádnou další metu před sebou momentálně nemám. Všichni kolem mě ale říkají, že na pětistovku bych dosáhnout mohl.

Reklama

Související témata: