Hlavní obsah

Výhra s věnováním. Smetana ji daroval rodičům, obránce Holzer novorozené dcerce

Ostrava

Minulý týden na Slavii si fotbalisté Baníku pod vedením nového trenéra Ondřeje Smetany dokázali, že sezonu odpískat předčasně není nutné. O týden později doma proti Příbrami tuto domněnku potvrdili vysokou výhrou 5:0. Do sítě posledního týmu tabulky se trefilo pět různých střelců. Poprvé v sezoně se v lize trefili útočník Ondřej Šašinka a obránci Gigli Ndefe, Jakub Pokorný a Daniel Holzer.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Třetí gól v brance Příbrami. Brankář Jakub Šiman nakonec od Baníku dostal ještě dva.

Článek
Fotogalerie

„Taková výhra je to pro nás obrovskou vzpruhou, protože jsme se v zakončení hodně trápili a na každý gól jsme se neuvěřitelně nadřeli. Byli jsme na Příbram ale hodně dobře připravení a všechno nám i vycházelo. Včetně standardek, které jsme v týdnu nacvičovali s Honzou Baránkem," vykládal autor druhé branky Baníku Holzer.

Dva góly dal Baník v rozmezí dvou minut první půle. Nejprve Ndefe, po něm Holzer. „V poločase jsme vedli dva nula a mě okamžitě naskočila proslulá Csaplárova past. Všichni víme, jak tohle vedení může být zrádné. I my jsme to pocítili minulý týden. Dali jsme Slavii gól a najednou jsme byli zpátky ve hře. Definitivně mě uklidnil až ten třetí gól," svěřoval se 25letý krajní obránce či záložník Baníku.

Proti Příbrami hrál v obraně místo Jiřího Fleišmana. „Cítím se na beku lépe. Mám tam strašně moc prostoru. I gól jsem dal až ve chvíli, kdy jsem se tam posunul," připomněl Holzer, jenž čekal na ligový gól od prosince 2018, kdy se trefil do sítě Bohemians 1905.

„Vyšel nám signál tak, jak vyjít měl. Pochvala všem, kteří se na něm podíleli a vymysleli ho, Carlos (de Azevedo), Jany (Adam Jánoš). Věnuju ho ale dcerce, která se narodila před sedmi týdny. Trochu se načekala, ale přišlo to. Hlavně ať je zdravá. Každý gól, který kdy dám, bude pro ni. Jen doufám že nebude muset zase dva roky čekat," smál se Holzer.

Také trenér Baníku přispěchal po zápase s věnováním. Vysokou výhru poslal rodičům. „Hodně prožívají celou mou fotbalovou kariéru. Taťka je bývalý hráč Baníku, hodně vnímá to, že jsem tady teď trenérem ligového týmu. Je rád, že jsem v klubu. Chtěl bych to vítězství věnovat hlavně jim," svěřil se Ondřej Smetana.

Výhry nad poslední Příbrami si velmi cenil. „Jsem rád za týmový i individuální výkony. Spousta kluků dalo své první góly v sezoně, ale neméně dobře hráli ostatní. Například Zajda (Tomáš Zajíc) trefil dvakrát břevno. Byli jsme aktivní, celý zápas jsme pracovali, byli jsme hladoví, i když jsme vysoko vedli," těšilo Smetanu.

Nový kouč Baníku ale nechtěl jen chválit. „Hlavně na začátku utkání byl soupeř nepříjemný. A my jsme udělali spoustu laciných faulů, to bychom si neměli dovolovat. Přijedou silnější soupeři," varoval 38letý trenér.

Po utkání si nástupce Luboše Kozla premiérově užil děkovačku s fanoušky, kteří znovu povzbuzovali před stadionem. „Šel jsem, i když já na tohle zrovna moc nejsem. Užívám si to spíše vnitřně. Ale Lašty (Jan Laštůvka) zavelel, tak jsme šli jako jeden tým," pousmál se Smetana.

Reklama

Související témata: