Hlavní obsah

Výhru nad Baníkem trefili ze vzduchu nejmenší hráči. Tohle už asi nezopakujeme, smál se Sadílek

Ostrava

Série Baníku čítající dvanáct domácích zápasů v řadě bez porážky skončila v nejvyšší soutěži fotbalistů na kopačkách hráčů Slovácka. Tým z Uherského Hradiště vyhrál v Ostravě 2:1 a zvítězil v lize počtvrté za sebou. Góly hostů dali Václav Jurečka a Lukáš Sadílek, domácí se gólově prosadili pouze z pokutového kopu, který proměnil v první půli Daniel Tetour.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Michal Kadlec ze Slovácka a Stanislav Hofmann ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

„Nikdo tu v této sezoně ještě nevyhrál, takže super vítězství pro nás," těšilo trenéra Slovácka Martina Svědíka, který dovedl svůj tým k třetí totožné výhře 2:1 nad Ostravou v řadě. „To je asi náhoda, ale je pravda, že příprava na ně nám tak nějak sedí. Baník není lehký soupeř, byl v tabulce o skóre před námi a dává spoustu gólů doma. My se ale na souboj s nimi dokážeme koncentrovat. A napomáhá tomu i ta dobrá atmosféra na stadionu," zamýšlel se Svědík.

Úvodní branku utkání vstřelil už v 5. minutě Václav Jurečka po chybě brankáře Laštůvky, jenž neudržel schovanou střelu Tomiče. Pro exopavského útočníka to byla šestá trefa v sezoně. „Dříve neproměňoval šance, přestože se do nich dostával. Teď se hodně zvedl. Víme, že když bude mít v zápase dvě tři příležitosti, tak něco dá, a zúročí práci celého týmu, který pro něj jako pro útočníka pracuje," chválil spoluhráče autor vítězné trefy Lukáš Sadílek.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Brankář Jan Laštůvka z Ostravy.

Pro něj byl gól do sítě Baníku naopak vůbec první bod v sezoně. „Trošku ho ta produktivita trápila. Hodně si to bere a potřeboval takovou šmudlu, aby tu smůlu protrhl, protože i od něj góly potřebujeme," komentoval Svědík.

„Ne, že bych se tím vyloženě trápil, spíše mě mrzelo kvůli týmu, že nemám gól ani nahrávku. V minulé sezoně jsem jich měl dost a teď nic. Ale pravda je, že loni jsem první gól dál tuším taky až v listopadu, tak doufám, že to bude míst stejný průběh," přemítal Sadílek.

Duel týmů, které před 11. kolem dělilo v tabulce na čtvrtém a pátém místě jen skóre, rozhodla až úsměvná situace, kdy nejmenší hráči na hřišti Jan Navrátil a Lukáš Sadílek před domácí brankou přeskákali urostlé stopery Ostravy. „Tohle už asi nezopakujeme, aby před brankou vyhráli hlavičky dva nejmenší," vykládal Sadílek.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Trenér Slovácka Martin Svědík.

A trenér Slovácka Svědík se nad dotazem, zda byla situace secvičená, jen pousmál. „To se musíte zeptat Pepy Muchy (asistent trenéra), který s hráči cvičí signály. Ale pokud to bylo cíleně hrané na nejmenšího hráče Navrce (Navrátila), tak to je super," smál se trenér Slovácka.

Domácího trenéra Ondřeje Smetanu moment ze 75. minuty nepobavil ani trochu. „Takovou situaci bychom měli zvládnout. Celý týden jsme se na tohle utkání poctivě připravovali, odehráli jsme dobré utkání a pak si tu práci tímto pokazíme. Slovácku jsme darovali vlastně oba góly a to je obrovská škoda," vykládal.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 6. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 3. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Sparta - Ostrava 0 : 0 7. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice