Hlavní obsah

Žádná hádka nebyla, vracel se Trpišovský k dění po Legii. Proč chyběl Kuchta proti Baníku?

Praha

Suverénní představení i ve svízelné situaci. Fotbalisté Slavie Praha bravurně zvládli nedělní ligovou bitvu proti Baníku Ostrava, který smetli 4:0. Prodloužili tak sérii neporazitelnosti v domácí nejvyšší soutěži už na padesát utkání. Do zápasu přitom vstupovali po rozpačitém představení v úvodním duelu play off Evropské ligy proti Legii Varšava (2:2).

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Jan Kuchta ze Slavie a Maik Nawrocki z Legie.

Článek
Fotogalerie

„Postupně se zvedáme. Zvládli jsme zápas naprosto přesvědčivě. Z naší strany se jednalo o vážně dobrý výkon," lebedil si Jindřich Trpišovský, když jeho tým oslavil čtvrtou ligovou výhru v sezoně a dosud nenašel přemožitele.

„Normálně věci z kabiny nekomentuji, ale teď se vyrojila spousta zaručených informací... Rozhodně nedošlo na žádnou hádku. Honza Kuchta po zápase pronesl jednu větu v mojí nepřítomnosti. Já měl následně v šatně velmi důrazný monolog, kterým vše skončilo. On občas potřebuje vysvětlit určité věci. Tím vše skončilo," pronesl Trpišovský ke spekulacím, že v rámci týmu došlo ke značnému pnutí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha Ubong Moses Ekpai, Ondřej Kúdela, Stanislav Tecl, Ibrahim Traoré a Oscar Dorley oslavují gól během utkání 5. kola Fortuna ligy.

Kuchta proti Baníku vůbec nefiguroval na soupisce, ale důvod byl zcela prostý. „Je hospitalizován v nemocnici kvůli opakovaným problémům s ledvinovými kameny. Bojuje s tím už několik týdnů. A zatím se nepodařilo situaci vyřešit," vysvětloval Trpišovský.

„Honza kvůli tomu vynechal několik tréninků, což se podepisuje na jeho kondici, a pak není schopný absolvovat celý zápas v potřebné zátěži," uvedl Trpišovský.

Radost mu proti Baníku naopak udělal návrat kapitána Jana Bořila, který proti ostravskému týmu zvládl celé utkání. „Na organizaci hry bylo vidět, že má v sestavě větší počet zkušených hráčů. Mám velkou radost, že je Honza Bořil zpět. Tím spíše, že Oscar je pro odvetu play off Evropské ligy ve Varšavě vykartovaný," připomínal Trpišovský.

„Vlastně jsme si proti Baníku testovali, nakolik je Honza Bořil připravený. Posledních čtrnáct dnů velice intenzivně trénoval. Dali jsme takové variantě přednost před jeho naskakováním do zápasů, kdy by neměl při dvou duelech během týdne šanci na kvalitní přípravu. Našemu hernímu projevu jednoznačně prospěl," chválil kapitána po návratu trenér Trpišovský.

Reklama