Hlavní obsah

Zapomněli vítězný pokřik, museli hledat nového zpěváka. Zmrhal jde dál za snem

Vidina EURO ho láká. Potřebuje hrát, proto vyměnil angažmá v druhé italské lize za hostování v Mladé Boleslavi. „Chtěl jsem pravidelně hrát, protože se chci poprat o návrat do reprezentace a nominaci na evropský šampionát,“ netají sedmadvacetiletý fotbalový křídelník Jaromír Zmrhal. Středočeši hrají nečekaně o záchranu, exslávista ovšem návratu do české ligy nelituje. „Forma jde určitě nahoru, začínám si víc věřit,“ cítí po výhře 2:0 nad Karvinou, k níž přispěl druhým gólem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Zmrhal z Mladé Boleslavi během utkání s Karvinou.

Článek
Fotogalerie

Velká událost. Pro utrápenou Bolku určitě. Vždyť Středočeši zvítězili v lize po 12 kolech poprvé od 21. listopadu. Vzhledem k velkému pohybu v kádru během zimního přestupního období měli hráči po utkání v kabině nemalé problémy s vítězným pokřikem.

„Trochu jsme v kabině tápali. Ti, co pokřik zpívali předtím, už tu nejsou, teď jsme hledali někoho nového. Trošičku nám trvalo, než jsme dali vítězný pokřik dohromady. Ale zařvali jsme si. Příště to bude lepší," culí se Jaromír Zmrhal.

Vytkl si jasný cíl, návrat do reprezentace. Vždyť aspoň na minutu byl ještě v říjnu 2019 při tom, když národní tým v Edenu porazil Anglii a de facto si otevřel bránu na EURO.

Teď se po nedávném návratu z druholigové italské Brescie v pátém ligovém utkání trefil poprvé.

Forma jde nahoru

„Cítím se líp hlavně fyzicky, protože jsem v Brescii pár měsíců nehrál a zápasovou vytíženost neměl. Už vydržím aspoň celý zápas, i když ke konci jsem taky trochu tahal nohy," líčí odchovanec Slavie.

„Forma jde nahoru, začínám si zase víc věřit, podržím balon. Chtěl bych se ještě zlepšovat tak, abych se dostal tam, kde jsem byl dřív," přeje si patnáctinásobný reprezentant, který v národním týmu debutoval v říjnu 2016 právě pod Karlem Jarolímem.

Kouč Mladé Boleslavi se až v jedenáctém duelu po návratu na její lavičku dočkal první výhry. Středočeši se v neděli díky ní dostali o dva body před Brno na první nesestupové místo v tabulce.

„Vítězství znamená velkou úlevu, věřím, že nám hodně pomůže. Všichni ho tady potřebovali. Jak první, tak poslední hráč. Snazší ale teď nic nebude, každý zápas musíme odmakat naplno," uvědomuje si Zmrhal.

Reklama