Hlavní obsah

Zlín hltá Vrbu. Věříme každému slovu, které řekne, ujišťuje Hlinka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předposlední místo po podzimu by je mohlo budit ze snu. Fotbalisté Zlína se však nevzdávají a v ideálních podmínkách na ostrově ve Středozemním moři spřádají plány na ligovou záchranu. V úvodním duelu Tipsport Malta Cupu remizovali 1:1 se slovenskou Trnavou. O jediný gól se postaral sváteční střelec Marek Hlinka, bývalý hráč Spartaku.

Zlínský Marek Hlinka po utkání Tipsport Malta Cupu s TrnavouVideo: Tipsport

 
Článek
Fotogalerie

Valletta (Od našeho zpravodaje) - Ještě doma remizovali s Olomoucí, na úvod ostrovního turnaje pak šlo o soutěžní premiéru nového trenéra Pavla Vrby. Na hře týmu už bylo patrné jisté oživení proti podzimu.

„S trenérem jsem velmi spokojený, což platí pro většinu hráčů týmu. Kdybyste se jich zeptali, budou mluvit stejně. I když před ním všichni máme velký respekt, což asi bylo potřeba," hodnotí po startu zimní přípravy dvaatřicetiletý záložník Marek Hlinka.

Zlínský Václav Procházka po utkání Tipsport Malta Cupu s TrnavouVideo: Tipsport

„Pan Vrba je velká osobnost. Víme, jakých úspěchů v minulosti dosáhl a věříme každému slovu, které řekne. Už na prvním tréninku nám nastínil svoje představy, vizi, jak bychom měli hrát, prezentovat se a na tom se každý den snažíme pracovat. Tréninky jsou jiné než dřív," líčí rodák z Banské Bystrice.

Václav Procházka (Zlín) a Filip Twardzik (Trnava) o podmínkách na MaltěVideo: Tipsport

Hrával také za Duklu Praha, ostravský Baník či Skalicu. zakotvil ovšem u Ševců.

„Ve Zlíně jsem začal pátou sezonu, takže je to klub, kde jsem vydržel nejdéle. Jsem tam spokojený. I když samozřejmě pohled na tabulku není příjemný, ale myslím si, že máme mužstvo na to, abychom hráli výš," věří Hlinka.

Na Maltě je poprvé. „V minulosti jsem byl jenom v Turecku, pro mě je to příjemná změna. Hlavní je počasí a tréninkové hřiště, které jsou fantastické. Škoda jen silného větru. Některé tréninky jsme museli kvůli němu upravit. Jinak hotel dobrý, terény vynikající. Já jsem spokojený," kvituje slovenský záložník.

Reklama

Související témata: