Hlavní obsah

Ocenění za listopad získali vlašimský Alijagič a opavský West

Praha

Hráč měsíce Fortuna Národní ligy je podruhé za sebou z Vlašimi. Po záložníkovi Filipu Blechovi si prvenství vysloužil jeho spoluhráč z útoku Denis Alijagič. Česko-bosenský fotbalista vyšel z posledních čtyř kol s bilancí čtyř branek. Nejlepší formou z celé soutěže se ale pyšní Opava. Tým vedený koučem Romanem Westem si drží sérii čtyř vítězství a směle může útočit na nejvyšší příčky.

Foto: fcsbvlasim.cz

Denis Alijagič, útočník Vlašimi.

Článek

Chytil formu. Teprve osmnáctiletý útočník Denis Alijagič skóroval v každém z posledních čtyř zápasů druhé ligy. Kmenový hráč pražské Slavie je potomkem otce z Bosny a Hercegoviny a české matky, aktuálně je s 11 góly nejlepším střelcem soutěže.

Vedle výběru trenéra Martina Hyského je mladíkova produktivita pozitivní zprávou i pro Davida Holoubka, kouče národního týmu do devatenácti let. Alijagič sice dříve reprezentoval Bosnu a Hercegovinu, nyní se však rozhodl pro Českou republiku, kde se v roce 2003 narodil.

Na začátek sezony nebudou ve Slezsku vzpomínat zrovna s nadšením. Svěřenci trenéra Romana Westa, který se Opavy ujal před startem ročníku, se pohybovali ve druhé polovině tabulky. V jednu chvíli byli dokonce blízko pozicím, z nichž se po sezoně bude sestupovat.

Ke změně na trenérském postu ale nedošlo. Čtyřicetiletý West u kormidla zůstal, což se později ukázalo jako správné rozhodnutí. Slezané dokázali zabrat a rázem mají úplně jiné starosti. Body ztratili naposledy v polovině října v Příbrami, po čtyřech vítězstvích v řadě teď exligový klub v tabulce figuruje na pátém místě. Od barážových příček a dvojice Sparta B - Líšeň jej však dělí jen tříbodová ztráta.

Reklama