Hlavní obsah

Jděte od sebe! odháněl anglický komentátor Součka s Coufalem. Keane nechápal

Z odstrašujícího případu se moc nepoučili. Anglické fotbalové reprezentaci bude stejně jako proti České republice nejspíš i na úvod vyřazovací části EURO chybět dvojice hráčů Mason Mount a Ben Chilwell, která je v izolaci kvůli těsnému kontaktu se skotským spoluhráčem z Chelsea Billym Gilmourem, jenž měl pozitivní test na koronavirus. Objímání, společné fotky a delší hovory v těsné blízkosti mezi hráči soupeřících národních týmů se v současné době nemusí vyplatit, přesto se to samé odehrálo i po duelu českého národního týmu s Anglií ve Wembley.

Foto: Laurence Griffiths, Reuters

Anglický reprezentant Declan Rice v objetí s Vladimírem Coufalem po zápase na EURO.

Článek
Fotogalerie

Krátce po závěrečném hvizdu úterního duelu si padli kolem ramen spoluhráči z West Hamu United Tomáš Souček, Vladimír Coufal a Declan Rice. České duo zdravilo na dálku anglického parťáka z klubu už před zápasem přes UEFA TV. A přestože ve Wembley český tým prohrál 0:1, na vřelosti směrem k Riceovi po utkání to nic neubralo.

Kromě objímání došlo také na pózování s překříženýma rukama, což symbolizovalo klubový znak United, a samozřejmě také na klábosení.

Podle anglických zdrojů si spolu trio povídalo zhruba deset minut. Obrázky z důvěrného hovoru doprovodil komentátor ITV Mark Pougatch žertovným vyplísněním. „Prosím, zachovejte odstup. Nemluvte spolu déle než patnáct minut," pronesl.

Foto: Neil Hall, ČTK/AP

Anglický reprezentant Declan Rice (vlevo) s Tomášem Součkem (uprostřed) a Vladimírem Coufalem po zápase na EURO.

„Je to ale o dost jiné, než co se dělo mezi chlapci z Chelsea předtím. Ale nikdo už si nepřeje moc tohle vidět," dodal.

Ve Wembley také mezi trojici hráčů nakráčel muž v obleku a rozdal všem roušky.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Anglický reprezentant Declan Rice (vpravo) s Tomášem Součkem (vlevo) a Vladimírem Coufalem po zápase na EURO.

Pro podobné věci nemá sebemenší pochopení legenda Manchesteru United Roy Keane, jenž v roli experta ITV ještě před duelem s Českou republikou chování Chilwella s Mountem odsoudil.

„Nechápu, proč si potřebujete povídat s hráčem soupeře 20 minut. A vůbec mě nezajímá, jestli je to klubový spoluhráč, nebo ne. Já jen výjimečně s někým mluvím déle než pět minut. A proč bych měl po zápase, v němž jsem s někým ve válce, žvanit takhle dlouho? Měli by trochu víc používat zdravý rozum," zkritizoval Angličany Keane.

Reklama

Související témata: