Hlavní obsah

Nezastavitelný Ronaldo! Dosáhl na další milník

Budapešť/Praha

Fotbalový svět se točí kolem značky CR7. A na EURO tomu není jinak. Portugalský hrdina poutá pozornost výkony na hřišti, kde je k nezastavení. O pozornost si umí říct i na tiskové konferenci. Ve středečním zápase proti Francii zářil na trávníku, vstřelil dva góly a v historické tabulce se dotáhl na nejúspěšnějšího reprezentačního střelce Ali Daeího. Rekord může ještě překonat, jelikož Portugalsko postoupilo do osmifinále, kde se v neděli utká s Belgií.

Foto: Darko Bandic, Reuters

Ronaldo se postaral o úvodní gól utkání

Článek
Fotogalerie

Někdy má dny horší, ale velmi často je jeho hra téměř bezchybná. Portugalský kanonýr Cristiano Ronaldo proti Francii vyrovnal rekord Ali Daeího v počtu vstřelených gólů v reprezentačním dresu.

Íránský útočník Daei vstřelil v letech 1993-2006 109 gólů, Ronaldo jej teď dotáhl. Oba hráči jako jediní překonali metu 90 gólů na mezinárodní scéně. Pro představu, pokud by se chtěl Ronaldovi vyrovnat argentinský "Bůh" Messi, v současné formě by mu to trvalo sedm let.

Málokdo pochybuje o tom, že CR7 rekord překoná ještě na probíhajícím EURO. Teď má na kontě 5 branek a Portugalsko čeká osmifinálový duel proti Belgii.

Na jakých turnajích Ronaldovy góly padly?
31 - kvalifikace na mistrovství Evropy
31 - kvalifikace na mistrovství světa
19 - mezinárodní přátelské zápasy
14 - mistrovství Evropy
7 - mistrovství světa
5 - Liga národů UEFA
2 - Konfederační pohár FIFA

Zajímavostí je, že Ronaldo rekord vyrovnal v budapešťské Puskás Aréně, která je pojmenovaná po maďarské legendě Ferenci Puskásovi, který vstřelil 84 gólů v 85 mezistátních zápasech a byl nejlépe střílejícím Evropanem před Ronaldem.

Někdo by mohl namítnout, že Ronaldo měl cestu k rekordu mnohem složitější, jelikož branky vstřelil silnějším soupeřům než Daei. Ale i on se několikrát trefil proti slabším týmům, např. proti Andoře nebo Lucembursku.

Bývalý íránský fotbalista Ali Daeí také hvězdě portugalské reprezentace pogratuloval. "Gratuluji Cristianovi. Jsem poctěn, že tento úctyhodný počin patří Ronaldovi," napsal na instagramu nyní dvaapadesátiletý bývalý hráč Bayernu Mnichov nebo Herthy Berlín. Do vzkazu přidal, že Ronaldo je nejen vynikajícím fotbalistou, ale také humanistou ovlivňujícím životy po celém světě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: