Hlavní obsah

Těsně před startem fotbalového ME mají Švédové v týmu dva případy covidu

Göteborg
Aktualizováno

Švédská fotbalová reprezentace ohlásila krátce před zahájením mistrovství Evropy případy koronaviru v týmu. Pozitivní test dnes měli Dejan Kulusevski a Mattias Svanberg a oba budou Seveřanům chybět za necelý týden v úvodním utkání proti Španělsku, v jehož kádru se už o víkendu také objevil nakažený hráč, kapitán Sergio Busquets.

Foto: Janerik Henriksson/tt, Reuters

Švéd Dejan Kulusevski střílí na branku Arménie v přípravném utkání před ME.

Článek

Kulusevski si podle švédského svazu ráno stěžoval na příznaky nachlazení, následný test odhalil covid-19. Jednadvacetiletý záložník Juventusu a třináctinásobný reprezentant proto neodcestoval s týmem k závěrečné přípravě v Göteborgu a zůstal v izolaci ve Stockholmu. Jen o několik hodin později se k němu přidal o rok starší středopolař Boloni Svanberg. Výsledek jeho testu podle reprezentačního lékaře Anderse Valentina ještě prověří kontrolní analýza.

"Je to smutné pro tým, ale hlavně pro Dejana samotného," konstatoval trenér Janne Andersson po zveřejnění prvního případu. Ještě před oznámením o nákaze Svanberga kouč nepočítal s tím, že by povolával náhradníka, protože věří, že Kulusevski se bude moci připojit k týmu po pondělním utkání (14. června) se Španěly v Seville. V dalších zápasech v základní skupině E čekají Seveřany 18. června Slováci a 23. června Poláci.

Kapitán Španělů a barcelonský záložník Busquets byl pozitivně testován v neděli. Kouč "La Roja" Luis Enrique poté povolal do zálohy šest hráčů. Před duelem se Švédskem všichni členové národního týmu dostanou vakcínu proti covidu-19.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články