Hlavní obsah

Válečná zóna ve Wembley. Domácí fanoušci napadali Italy, rvali se i s policií

Z ostrovní metropole se stala v neděli bojová zóna, násilnosti se pak přesunuly na stadion. Až 49 výtržníků zatkla londýnská policie v souvislosti s utkáním finále EURO mezi Anglií a Itálií. K divokým nepokojům docházelo už před výkopem duelu, když se na zápas o titul evropských fotbalových šampionů snažili dostat fanoušci, kteří neměli vstupenky. Domácí rowdies poté v útrobách Wembley napadali příznivce Italů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Část fotbalových fanoušků se snažila dostat na finále EURO bez lístku Video: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Ve válečnou zónu se změnilo prostředí v okolí londýnského stadionu Wembley před nedělním finále EURO.

Několik desítek fanoušků se snažilo proniknout na stadion, ačkoliv neměli vstupenku. Devatenáct policistů utrpělo při šarvátkách zranění.

Fotbaloví fanoušci se v Londýně střetli s policií.

AP, <a href="http://www.sntv.com/">sntv</a>

Police tvrdí, že se nikdo bez lístku na tribuny nedostal, ale podle svědků malá skupinka příznivců načerno do hlediště Wembley pronikla. Mezi sedačkami je pak naháněla bezpečnostní služba.

Policie v souvislosti s finále EURO zatkla 49 lidí.

AP, <a href="http://www.sntv.com/">sntv</a>

K nepokojům docházelo i v útrobách stadionu. Na sociálních sítích koluje video, na kterém angličtí rowdies napadají příznivce italského národního týmu.

Na záběrech je například vidět, jak jeden z fanoušků udeří pěstí do hlavy probíhajícího chlapce, další z výtržníků pak kope ležícího muže do hlavy.

Desítky tisíc fotbalových příznivců se také pohybovaly v londýnských ulicích. Řada z nich byla posilněna alkoholem, zpívala ve vlacích a na nádražích odpalovala rachejtle. "Během dne jsme provedli 49 zatčení kvůli různým prohřeškům," informovala na Twitteru policie.

Ta před očekávaným duelem vyzývala fanoušky, aby necestovali k Wembley bez zakoupené vstupenky. Už několik hodin před výkopem ale byla ulice od metra na stadion zaplněna lidmi. Ve vzduchu poletovaly lahve i plechovky od piva a byl cítit zápach z odpalované pyrotechniky.

Reklama

Související témata: