Hlavní obsah

Figo, Boban a spol. sledovali výbuch Sparty. Odveta se dá zvládnout, věří Karabec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžko říct, jestli si na odvetu tak věří. Jinak si lze však jen těžko vysvětlit, že fotbalisté pražské Sparty úvodní zápas prvního jarního kola play off Konferenční ligy tak marnotratně odevzdali. Výsledkem je porážka 0:1 s Partizanem Bělehrad. „Náš výkon měl klesající úroveň. Začátek byl dobrý, jak jsme chtěli. Ale musíme vydržet takové tempo celý zápas, dokud neuděláme nějaký dobrý výsledek. A ne aby to klesalo,“ kaboní se v rozhovoru pro klubovou televizi záložník Adam Karabec.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Nahoře první zleva majitel Sparty Daniel Křetínský, dole druhý zprava slavný hráč Luís Figo.

Článek
Fotogalerie

Docela ostuda. Mezinárodní. Zápas na Letné sledovala delegace UEFA, která v Praze jednala s šéfem FAČR Petrem Fouskem. Vedle prvního muže evropského fotbalu Aleksandera Čeferina usedli také jeho poradce Zvonimir Boban, ředitel národních asociací Zoran Lakovič, poradce pro fotbal Luís Figo a šéf protokolu Fransesco Campagne.

Sparta se jim předvedla v hodně bídném balení.

„Na soupeře jsme se připravovali, věděli jsme, že to bude hodně soubojový tým. Chtěli jsme se dostávat víc na balon, což si myslím, že určitě mělo být lepší. Měli jsme víc držet míč, pak bychom byli takového soupeře schopni přehrát. Měli jsme dobrý vstup, mohli jsme v úvodu dát gól, to by pomohlo. Nevyšlo to, pak už jsme se do toho nedostávali, a nakonec jsme dostali gól. Pak už bylo pozdě," líčí Adam Karabec.

Flintu do žita však mladý záložník před odvetou ještě nehází.

„Podle mě šance určitě žije, cítím, že soupeř se dá přehrát. Kdybychom tam hráli jako tady v úvodu zápasu, tak to můžeme zvládnout," věří.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Adam Karabec ze Sparty, Nemanja Miletič, Slobodan Uroševič a brankář Aleksandar Popovič z Partizanu.

„Samozřejmě tam budou mít podporu domácího publika, ale zvládnout se odveta dá. Takže určitě hlavy nahoru," burcuje Karabec.

Postupová matematika je jasná. Pravidlo o gólech vstřelených na hřišti soupeře už neplatí. Sparta tak v Srbsku k postupu potřebuje vyhrát o dvě branky. Její případné jednogólové vítězství pošle utkání do prodloužení.

Reklama

Související témata: