Hlavní obsah

Nečekané zdržení, fanouška v Kluži odvezla sanitka. Nepříjemná pauza, shodli se slávisté

Aktualizováno

Na patnáct minut šel fotbal stranou. Během zápasu Konferenční ligy mezi Kluží a Slavií (2:0) zdravotníci ošetřovali fanouška, jehož podle informací České televize postihl infarkt. Duel byl přerušený, první půle se natáhla na 61 minut. Slávisté prohrávali už před nucenou pauzou, ve druhém poločase inkasovali ještě jednou a další porážkou si zkomplikovali postupové vyhlídky.

Foto: Stringer, Reuters

Pod tribunu na hrací plochu vjela sanitka.

Článek
Fotogalerie

Začínala 26. minuta, když se domácí brankář Simone Scuffet chystal rozehrát. Na to už ale nedošlo, po kolapsu jednoho z fanoušků na tribuně začal zasahovat lékařský tým. Portugalský rozhodčí Luis Godinho zápas okamžitě přerušil.

Na tribunách to opatrně šumělo a nakonec se ozval dlouhý potlesk od fanoušků i hráčů. Pacienta po necelé čtvrthodině ošetřování odnesli do sanitky za postranní čarou a sudí Godinho v 41. minutě restartoval zápas. První poločas se dohrál s šestnáctiminutovým nastavením.

„Jestli nám dlouhé přerušení uškodilo? Není to nic příjemného, ale myslím si, že ne. Hráli jsme dobře i potom," citoval klubový web slávistického útočníka Stanislava Tecla. „Ale byli jsme ve vápně málo důrazní, nedokážeme tam dostat kvalitnější přihrávky."

Foto: Stringer, Reuters

Z tribuny fanouška po kolapsu snášeli poněkud komplikovaně.

A ještě pohled obránce Davida Juráska: „Myslím, že to bylo určitě ve prospěch týmu soupeře. My jsme zrovna měli tlak a měli jsme soupeře zamčeného ve vápně. Kluži se to hodilo, ale i potom jsme se dostali do dost dobrého tlaku, abychom dali gól. Je to velká škoda."

Zápas byl přerušený za stavu 1:0 pro Kluž a hráči dlouhou pauzu trávili různě. Protahovali se, vyměňovali si přihrávky a trenéři u střídaček předávali taktické pokyny.

Foto: Stringer, Reuters

Záchranářka v akci po kolapsu fanouška.

„Pauza přišla v době, kdy jsme měli asi největší tlak. Domácí se mohli přeskupit, poradit se a něco si k průběhu utkání říct," poznamenal slávistický trenér Jindřich Trpišovský. „Po přerušení jsme se už nedokázali dostat do většího tlaku. Kluž uhrávala první míče a my se nedokázali gólově prosadit."

Reklama

Související témata:
Zdržení
Indispozice