Hlavní obsah

Slovácko - Köln 0:1Slovák srazil Slovácko definitivně na dno! Český zástupce je bez šance na postup

Aktualizováno

Fotbalisté Slovácka prohráli v pátém kole Konferenční ligy s Kolínem nad Rýnem 0:1 a ztratili naději na postup ze skupiny D. V 82. minutě rozhodl gólem z pokutového kopu slovenský reprezentant Ondrej Duda. Domácí brankář Filip Nguyen předtím v 51. minutě další penaltu chytil.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Ondrej Duda, Slovák ve službách Kolína nad Rýnem, slaví svůj vítězný gól v utkání Konferenční ligy se Slováckem.

Článek
Fotogalerie

Utkání bylo ve čtvrtek po sedmi minutách za bezbrankového stavu přerušeno kvůli mlze a v pátek se dohrávalo. Slovácko tak ani na třetí pokus nedokázalo v EKL zvítězit v domácím prostředí: předtím remizovalo s Partizanem Bělehrad 3:3 a podlehlo Nice 0:1.

Ve druhém utkáni skupiny D vyhrálo Nice ve čtvrtek nad Partizanem Bělehrad 2:1. Oba tyto celky mají po osmi bodech, Kolín po dnešní výhře sedm. Slovácko skončí ve skupině poslední, zatím získalo čtyři body. Do jarní vyřazovací části postoupí dva týmy.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Ondrej Duda střílí z penalty vítězný gól Kolína nad Rýnem v utkání Konferenční ligy proti Slovácku.

Dohrávka začala dnes v čase čtvrtečního ukončení v osmé minutě autovým vhazováním hostů, v nezměněných sestavách a před znovu zaplněným stadionem. Od prvních minut měl duel ostré tempo, hra se přelévala od branky k brance, nicméně vyložené šance dlouho chyběly.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Jan Kalabiška a Michal Kadlec zastavují útok Kolína nad Rýnem

Až po půlhodině zastavil po dlouhém nákopu Kalabišku ofsajdový praporek a z protiútoku dostal možnost vyniknout Adamjan, který ji ale v šestnáctce nevyužil. Největší šanci otevřít skóre ze strany Slovácka měl ve 42. minutě Duskí, jenž po přetaženém Tomičově centru trefil z těžkého úhlu tyč Schwäbeho branky.

V 50. minutě nařídil gruzínský rozhodčí po souboji Trávníka s Adamjanem pokutový kop, jenže Nguyen skočil k tyči a střelu kolínského kapitána Kainze zneškodnil. Partie tak nabrala i emoční grády, žlutou kartu dostali oba trenéři, ale obraz hry se zásadně nezměnil. Ofenzivu Slovácka tahal neúnavný Petržela a v 61. minutě se dostal do střelecké příležitosti, jenže z hranice šestnáctky zamířil těsně nad.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Jan Kalabiška v obranné práci

V 73. minutě se po Schindlerově akci hrnul do zakončení znovu Adamjan, avšak Nguyen byl opět na místě. To platilo i v 79. minutě při akci střídajícího Slováka Dudy. Rozhodnutí padlo v 82. minutě, kdy rozhodčí odpískal další pokutový kop po kontaktu Kohúta s Tiggesem a tentokrát už Duda Ngyuena překonal.

V závěru plály emoce na obou stranách. Hostující Schirí trefil tyč, na druhé straně viselo vyrovnání ve vzduchu, ale závěrečný tlak Slovácka vyšel vniveč. Český tým tak v pohárech nevyhrál s německými soupeři pátý duel za sebou.

Utkání 5. kola skupiny D fotbalové Evropské konferenční ligy (zápas byl ve čtvrtek po sedmi minutách přerušen kvůli mlze):
1. FC Slovácko - Kolín nad Rýnem 0:1 (0:0)
Branka: 82. Duda z pen. Rozhodčí: Kruašvili - Varamišvili, Pipia (všichni Gruz.). ŽK: Trávník, Kohút, Daníček, Hofmann, Svědík (trenér) - Adamjan, Huseinbasič, Schindler, Duda, Kilian, Baumgart (trenér). Diváci: 7333.
Slovácko: Nguyen - Tomič, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Daníček, Havlík - Petržela (69. Holzer), Trávník (58. Kohút), Duskí (85. Vecheta) - Mihálik. Trenér: Svědík.
Kolín: Schwäbe - Schindler, Kilian, Hübers, Pedersen - Huseinbasič, Martel, Schirí, Kainz (73. Duda) - Dietz (61. Tigges), Adamjan (73. Maina, 90. Schmid). Trenér: Baumgart.
1.Nice52216:58
2.Partizan Bělehrad52218:68
3.Kolín nad Rýnem52126:67
4.Slovácko51137:104

Reklama