Hlavní obsah

Dotkli jsme se svého maxima, bral remízu s Leicesterem trenér Trpišovský i hráči

Praha
Aktualizováno

Remízu 0:0 brali. Kouč fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský, jeho svěřenci zrovna tak. Co jiného jim ostatně po pohárové konfrontaci s Leicesterem zbývalo? „My sice měli víc příležitostí, soupeř ale nejvyloženější šanci celého zápasu," přiznával trenér Pražanů, že by asi těžko určil, které z mužstev mělo v prvním duelu vyřazovací fáze Evropské ligy k výhře blíž.

Ve druhém poločase jsme se dotkli svého maxima, chválil Jindřich Trpišovský Video: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek
Fotogalerie

„Leicester nám sice něco dovolil, ale moc toho nebylo," potvrzoval i jarní snajpr Slavie Jan Kuchta, že zůstávalo jen u náznaků střeleckých možností, ale jasná gólová příležitost se jemu, ani žádnému z jeho spoluhráčů během devadesáti minut v Edenu nenabídla.

„Prostě jiný level. Bylo znát, že hrajeme proti třetímu týmu Premier League," uznal vysoké kvality soupeře z Ostrovů, který vyrukoval v plné síle, tedy i s Vardym, Maddisonem či Barnesem.

„Měli jsme nachystané dvě verze sestavy, v nichž může Leicester nastoupit. Hosté vyrukovali s tou silnější, což je jen důkaz, že navzdory náročnému programu vzali zápas s plnou vážností," kvitoval trenér Trpišovský, že manažer Lišek Brendan Rodgers žádnou ze svých hvězd nešetřil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský během utkání vyřazovací části Evropské Ligy s anglickým Leicesterem.

Přesto uhrál při návratu do Edenu stejný výsledek, jako když tam přijel před třemi a půl lety s Celtikem Glasgow k přátelskému zápasu se Slavií.

Zase 0:0.

„Dobrý výsledek, ale byl by samozřejmě lepší, kdybychom dali gól. Jenže zase tolik šancí jsme neměli. Ale jsem spokojený, Slavia je silný soupeř, který dává v každém utkání tři branky, takže i proto je doma hodně sebevědomá. Naše obrana však pracovala dobře, líbilo se mi, jak jsme hráli vzadu," kvitoval Rodgers vystoupení svého týmu i bezbrankovou remízu, kterou si z Prahy odvezl.

„I čisté konto je pro nás důležité. V této soutěži rozhodují odvety, do které půjdeme s velkou motivací," dodal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

James Maddison z Leicesteru a Abdallah Sima ze Slavie během utkání vyřazovací části Evropské Ligy.

„My také, i když víme, jak je Leicester doma silný. Bude to ovšem o našem výkonu a o tom, zda i v odvetě odehrajeme takový zápas jako doma. V první půli jsme měli ze soupeře až velký respekt, přece jen nám nějakou dobu trvalo, než jsme se přizpůsobili jeho kvalitě a rychlosti zápasu. Ve druhém poločase už to však byl výkon, jaký jsem si představoval. Hlavně v jeho úvodu jsme se dotkli svého maxima," kontroval slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

„Nemyslím, že by první půle byla o respektu. Leicester nás ale překvapil tím, že nepraktikoval zónovou obranu jako obvykle, ale jeho hráči nás naopak napadali hodně vysoko," namítal Lukáš Provod.

"My jsme je ale zase zaskočili tím, že jsme schopni hrát na takovéto úrovni. Nakonec jsme rádi za bezbrankovou remízu, protože Kolář nás podržel, když chytil Barnesovi fantastickou šanci. Když vstřelíme v odvetě gól, čehož jsme při naší ofenzivní síle schopni, můžeme klidně postoupit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Provod a Jakub Hromada ze Slavie a Marc Albrighton z Leicesteru během utkání vyřazovací části Evropské Ligy.

„Podstatné bylo, že po přestávce jsme se dokázali soupeři v některých věcech vyrovnat, což bylo pro odvetu také důležité," glosoval duel Trpišovský a připomněl hlavně výkon mladíka Zimy, který dostal v sestavě přednost před návrátilcem z belgického angažmá Delim a vedl si výtečně.

„Až na jedno zaváhání odehrál zápas skvěle. Byl pro nás jasnou volbou hned v momentě, kdy jsme zjistili, že Vardy nastoupí. A on si s ním poradil. Kdybych mu měl dát známku za první pololetí, pak prošel. Ale to i proto, že mu pomohli hráči okolo, kteří své mikrosouboje rovněž zvládli."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články