Hlavní obsah

Los Evropské Ligy: Barcelonu čeká ostrovní gigant! Hložek se Schickem vyzvou Monako

Fotbalisté Leverkusenu s reprezentačními útočníky Patrikem Schickem a Adamem Hložkem se na úvod vyřazovací fáze Evropské ligy utkají s Monakem. Ve šlágru 1. kola vyřazovací části vyzve Barcelona další velkoklub Manchester United, na jehož soupisce je i devatenáctiletý brankář Radek Vítek.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Los Evropské ligy v Nyonu.

Článek
Fotogalerie

Další dvojice tvoří Juventus Turín - Nantes, Sporting Lisabon - Midtjylland, Šachtar Doněck - Rennes, Ajax Amsterodam - Union Berlín, FC Sevilla - PSV Eindhoven a Salcburk - AS Řím. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském sídle UEFA v Nyonu. Utkání jsou na programu 16. a 23. února. Finále se odehraje 31. května v Budapešti.

Jarní část Evropské ligy se od minulé sezony hraje v jiném formátu než předchozí roky. V 1. kola vyřazovací části dojde k duelům třetích týmů ze skupin Ligy mistrů a mužstev z druhých příček ve skupinách EL. Vítězové skupin postoupili přímo do osmifinále soutěže.

Foto: Susana Vera, Reuters

Adam Hložek (vpravo) a Antoine Griezmann během utkání ligy mistrů.

Leverkusen navzdory zatím nevydařené sezoně obsadil ve skupině LM třetí příčku a proti Monaku se pokusí navázat na loňský postup do osmifinále EL. Chybět by u toho neměli ani Schick s Hložkem, který si v neděli připsal proti Unionu premiérovou ligovou trefu za Bayer.

Barcelona nedokázala postoupit z "plzeňské" skupiny LM přes Bayern Mnichov a Inter Milán a podruhé za sebou se musí spokojit s play off EL. S Manchesterem se Katalánci utkali naposledy ve čtvrtfinále LM v roce 2019, "Rudé ďábly" zdolali ve čtyřech poslední duelech.

Los 1. kola vyřazovací části Evropské ligy
FC Barcelona - Manchester United (Vítek)
Juventus Turín - Nantes
Sporting Lisabon - Midtjylland
Šachtar Doněck - Rennes
Ajax Amsterodam - Union Berlín
Bayer Leverkusen (Hložek, Schick) - AS Monako
FC Sevilla - PSV Eindhoven
Salcburk - AS Řím

Reklama

Související témata: