Hlavní obsah

Sparta - AC Milán 0:1Mladíci se pod dohledem legendárního Maldiniho drželi až do konce, ale neuspěli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Hauge 0 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Šanci na postup ztratili již před týdnem v Lille, loučení s pohárovým podzimem tak pojali jako velkou zkoušku pro mladé. Fotbalisté pražské Sparty doma prohráli v závěrečném kole základní části Evropské ligy se slavným AC Milán 0:1. I nadále tak platí, že Sparta v pohárech ještě nikdy AC Milán neporazila (2 remízy, 6 proher). Rossoneri nakonec vyhráli skupinu H před Lille.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Wiesner (vlevo) ze Sparty a Rade Krunič z AC Milán

Článek
Fotogalerie

Mládí vpřed, řekli si na Spartě a vypustili proti milánskému gigantovi základní jedenáctku s věkovým průměrem 21,6 roku! Třeba 17letý stoper Vitík nastoupil od začátku vůbec poprvé, Bulhar Minčev podruhé, Wiesner oblékl rudý dres poprvé od prosince 2018. Proti nedělnímu derby nezůstal v základu vůbec nikdo, všech jedenáct hráčů bylo nových. Nejstarším v poli byl 25letý Plavšič.

Také Rossoneri poslali na letenský trávník mladou gardu s průměrem jen přes 23 let. Spíš náhradnickou, proti nedělnímu utkání na Sampdorii Janov zůstal v základní jedenáctce jen středopolař Tonali. Třeba 19letýb stoper Kalulu za AC debutoval. A nechyběl ofenzivní záložník Daniel Maldini, jehož z hlediště bedlivě sledoval jeho otec, legendární Paolo Maldini.

Úvod patřil favorizovaným hostům. Brankář Heča s kapitánskou páskou na rukávu hned ve 3. minutě podržel mužstvo při Dalotově šanci. Potom se Letenští osmělili a předvedli pár solidních rychlých akcí, ovšem bez pořádného zakončení.

Milánu stačila jediná individuální akce, aby otevřel skóre. Nor Hauge nasadil jesličky Wiesnerovi, unikl Sáčkovi a střelou mezi Vitíkovýma nohama překonal Heču.

Další vydařenou individuální akci předvedl Castillejo, ale na Heču nevyzrál.

Po přestávce si Sparta začala troufat a v 57. minutě si vytvořila velkou šanci. Polidarův centr prodloužil Minčev na zadní tyč, kde zůstal neobsazen Krejčí mladší, Tatarusana ovšem neprostřelil.

Naděje Sparty pořád žila, na hřiště přišli Juliš s Karlssonem. Milánští těžili z těsného náskoku, v klidu bránili a směrem dopředu hráli spíš na krásu.

Letenští stejně jako oba zápasy s Lille dohrávali o deseti. Německý sudí Siebert ukázal Plechatému po ostrém zákroku na Leáa rovnou červenou kartu. Sparta i o deseti v závěru útočila, ale když Haugeho ruka ve vápně zůstala nepotrestána, skóre se už nezměnilo. Zvláště když Karlsson svou tutovku v nastavení sám před gólmanem neproměnil.

Evropská liga - 6. kolo skupiny H:
Sparta Praha - AC Milán 0:1 (0:1)
Branka: 23. Hauge. Rozhodčí: Siebert - Seidel, Foltyn (všichni Něm.). ŽK: Sáček, Polidar - Krunič, Maldini, Castillejo. ČK: 77. Plechatý (Sp.). Bez diváků.
Sparta: Heča - Vitík, Plechatý, Lischka - Wiesner, Souček, Sáček (82. Krejčí starší), Polidar - Karabec (45. Krejčí mladší) - Minčev (65. Juliš), Plavšič (65. Karlsson). Trenér: Kotal.
AC Milán: Tatarusanu - Conti, Duarte, Kalulu, Dalot - Tonali, Krunič - Castillejo, Maldini (78. Kessié), Hauge (90. Díaz) - Colombo (67. Leáo). Trenér: Pioli.
Jak hrála Slavia
Jak hrál Liberec
Ostatní výsledky

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen