Hlavní obsah

Největší rozdíl mezi námi a soupeři? V ceně hráčů, hodnotí Kotal po evropském školení

Zklamaní jsou z výsledku, ne z výkonu. Fotbalisté pražské Sparty s omlazenou sestavou sahali proti AC Milán alespoň po bodu, nakonec se však s Evropskou ligou rozloučili domácí porážkou 0:1. „Jak mužstvo nebylo sehrané, chvíli trvalo, než se kluci našli a dali se dohromady. Pak se zlepšili, nakonec jsme mohli vyrovnat i o deseti. Karlsson bohužel velkou šanci neproměnil,“ líčí trenér Václav Kotal.

Byl to test. Někteří mladíci nás přesvědčili a řekli si o šanci do ligy, říká Václav KotalVideo: Sport.cz, AC Sparta Praha

 
Článek
Fotogalerie

Dvakrát porazili Celtic, s AC Milán a Lille nezískali ani bod. Postup byl pro sparťany příliš velké sousto.

„Účast v Evropské lize pro nás bylo dobré školení, přineslo nám obrovské zkušenosti. I když AC Milán nasadí hráče z širšího kádru, pořád má obrovskou kvalitu. Lille také, oba zápasy s Celtikem pak ukázaly, že i s předními týmy můžeme hrát," zhodnotil Václav Kotal pro ČT sport.

Jaký je podle něj největší rozdíl mezi Spartou a oběma postupujícími? „V ceně hráčů," usměje se zkušený kouč. „Lille je druhé ve Francii, AC vede italskou ligu. Jsou v pohodě, věří si, nic vám nedají zadarmo. Obrovská škola pro naše kluky, je spousta věcí, na čem lze pracovat. Jde o ochotu hráčů," poukazuje Kotal.

Narazili na vyšší level

„Nemáme se za co stydět. Odehráli jsme dobré zápasy, dvakrát porazili Celtic a s Lille hráli vyrovnaně. Budeme na ně vzpomínat a je to pro nás vklad do budoucna," přidává se záložník Michal Sáček.

„Evropská liga je prostě vyšší level než domácí soutěž. Kdybych je měl porovnat, pak všichni tři soupeři ve skupině byli na úrovni Slavie. Na postup jsme asi neměli," říká střízlivě útočník Lukáš Juliš, který zaznamenal celkem pět gólů.

Kotal se rozhodl dát šanci mladým, proti nedělnímu derby vyměnil celou základní jedenáctku. Přesto Sparta i o deseti bez vyloučeného Plechatého sahala proti gigantovi po bodu, který by byl nesmírně cenný.

„Vyrovnávali jsme se AC Milán důrazem a bojovností. Věděli jsme, že kvalitativně jsou jinde a musíme hrát týmově a naplno. Nakonec kdybychom proměnili poslední brejk, skončilo by zápas remízou," lituje Sáček.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama