Hlavní obsah

Slavia není ve Skotsku favoritem, polovina sázkařů ovšem volí výhru sešívaných

Praha

Další velký duel se blíží. V odvetě osmifinále Evropské ligy se fotbalisté Slavie večer na Ibrox Stadium střetnou s Glasgow Rangers. První zápas skončil remízou 1:1, která nahrává spíše Skotům, na které bookmakeři vypsali postupový kurz 1,63:1. Domácí stadion se stal pro Rangers skutečnou pevností, kde vyhráli již 23 zápasů v řadě. Tomu odpovídá i kurz 2,25:1 na jejich výhru, remíza je oceněna kurzem 3,3:1, na vítězství Slavie se sází v poměru 3,4:1.

Slávisté před odvetou s Rangers věří, že nedojde na penalty.Video: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Kurzy jsou nakloněny domácímu týmu, sázkaři přesto nad Slavií hůl nelámou. Na triumf výběru kouče Trpišovského vychází rovná polovina vkladů, na remízu připadá 15 % náběrů, na výhru Rangers pak 35 %.

Tipující, kteří sdílejí své tipy na stránkách sázkařské komunity, vidí postup Slavie nebo Rangers padesát na padesát a v samotném odvetném utkání sešívané dokonce favorizují. Kurzy na postup se od minulého týdne pohnuly jen nepatrně v neprospěch Slavie.

V odvetě bude hrát roli hřiště, co všechno nám dovolí, říká trenér Jindřich Trpišovský.Video: Sport.cz, SK Slavia Praha

„Výsledek 1:1 prostě nic moc neřeší. Psychologicky byl pro Rangers výhodou možná pár minut po skončení prvního zápasu v Praze, ale když pomine euforie, dobře víte, že jediný gól situaci rychle otočí. A i kdyby Slavia gól dostala, pořád jí jeden jediný vstřelený stačí na pokračování postupového dramatu," poznamenává Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Vše je stále otevřené

„Rangers budou stejně jako v prvním zápase spoléhat především na rychlé protiútoky, jejichž zachytávání stálo Slavii hodně sil. Střed hřiště naopak patřil Pražanům. Domácím bude pro zranění stále chybět obránce a nejlepší střelec týmu James Tavernier. Obranné kvality obou mužstev jsou vyrovnané, rozhodovat tak zřejmě budou standardní situace. Zde Slavia bude nepochybně spoléhat na skvěle hrajícího a technicky vybaveného Stanciua. Každopádně očekávám souboj o každý balon, vše je stále otevřené," přidává se Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

U všech domácích kanceláří je situace podobná. Tipující jdou proti vypsaným kurzům.

„Jedničku má u nás na tiketu 33 % lidí, 59 % sázkařů tipuje, že Ibrox Stadium ovládne parta kouče Jindřicha Trpišovského. V remízu věří jen 8 % tipérů," uvádí Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Šance na postup jsou stále na straně Rangers. Na jejich účast ve čtvrtfinále bookmakeři nasadili kurz 1,63:1, Slavia má 2,31:1. Rozdíl není každopádně příliš velký.

Taktika prešovského betonu je pryč

„Hrát na 0:0, postupový výsledek pro Glasgow Rangers, si nedovolí v dnešním fotbale nikdo, ani skotský tým. Takové výsledky byly očekávané možná u nás v osmdesátých letech při taktice prešovského betonu, ale ne v roce 2021 na špičkové evropské úrovni," uculuje se Urbanec.

„Skotové se mohou zakopat na vlastní polovině, faulovat, zdržovat, využívat po zimě zničeného hřiště, ale Slavia má 90 minut, aby našla skulinu k jednomu gólu, který jí může na postup stačit. Navíc mají na lavičce Stevena Gerrarda, trenéra s velmi důraznou, ale kreativní fotbalovou náturou. A ze statistik vychází, že Slavia hrála v sezoně čtyřikrát 0:0, ale jenom doma, což je pro ni před odvetou ve Skotsku pozitivní zpráva," optimisticky končí své předzápasové hodnocení Urbanec.

„Utkání podle všeho bude vyrovnané. Rangers jsou na vlastní půdě sice silnější, Slavia ale venku také dovede hrát výborně. Ligovou formu mají oba týmy skvělou, nehledě na kvalitu soutěže. V Glasgow očekávají sázkaři podobný duel jako před týdnem. Doufají, že Pražané budou v odvetě diktovat tempo a skórovat, aby mohli pomýšlet na účast ve čtvrtfinále Evropské ligy," rekapituluje Světlíková.

„Víru v postup také dokazuje, že někteří se nebojí ani vyšších vkladů na Slavii. Často se také sází s kurzem 2,06 na to, že padne 3 a více gólů," všímá si Světlíková.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen