Hlavní obsah

Trenér United Solskjaer: Odveta s AC Milán? Venku podáváme strhující výkony!

Trenér Ole Gunnar Solskjaer věří, že fotbalisté Manchesteru United v osmifinálové odvetě Evropské ligy na San Siru proti AC Milán potvrdí formu z hřišť soupeřů. První duel na Old Trafford skončil 1:1, když anglický celek přišel o výhru ve druhé minutě nastavení. Solskjaer ale bral remízu za spravedlivou.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Trenér Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer

Článek

"Rudí ďáblové" od prosince neprohráli venku v 12 soutěžních duelech po sobě, pokud se počítá i první zápas úvodního kola vyřazovací fáze Evropské ligy proti San Sebastianu (4:0), který se uskutečnil na neutrální půdě v Turíně. "Naše venkovní forma je opravdu dobrá. Na hřištích soupeřů si vytváříme dost šancí a střílíme hodně branek. Máme charakter na to, abychom se otřepali," řekl Solskjaer pro klubový web United.

"Venku podáváme strhující výkony a jsme efektivní, což jsme ukázali i se San Sebastianem. Podle této šablony chceme hrát. Nejdřív nás ale čeká West Ham a až poté Milán," připomněl osmačtyřicetiletý Nor.

V souboji týmů, kterým v domácích soutěžích patří druhé místo, vedl Manchester od 50. minuty zásluhou Amada Dialla. Osmnáctiletý útočník z Pobřeží slonoviny zaznamenal premiérový soutěžní gól za United. Remízu zachránil hostům Simon Kjaer.

"Velmi mě mrzí, že jsme inkasovali z poslední šance. O to je to těžší. Na druhou stranu bylo od začátku jasné, že se rozhodne až v Miláně. Výsledek je pravděpodobně zasloužený," konstatoval Solskjaer.

Maguire trefil jen tyč

Za bezbrankového stavu zahodil obrovskou šanci domácí kapitán Harry Maguire, který zblízka trefil pouze tyč opuštěné branky. "Proto jsem obránce a ne útočník, ale nebudu se vymlouvat. Měl jsem dát gól," řekl osmadvacetiletý anglický reprezentant.

Kouč milánského celku Stefano Pioli byl s remízou spokojený. "Když vidím, jak kluci pro dobrý výsledek obětují duši, jsem šťastný. Je to výsledek, který bychom před zápasem brali. Po něm můžu říct, že jsme si možná zasloužili víc, ale i tak je to dobrý výsledek," řekl pětapadesátiletý Ital.

Reklama