Hlavní obsah

Vrba děkuje UEFA za děti. Čtyři body představují dobrý start, ale ještě nestačí

Aktualizováno

Vážil si bodu z Bröndby, jen bylo třeba potvrdit ho domácí výhrou. Stalo se. Fotbalisté pražské Sparty v Evropské lize porazili Glasgow Rangers (1:0) a ve skupině A jim patří druhá příčka. „Strašně důležitý zápas. Chceme postoupit a čtyři body z prvních dvou utkání představují velmi dobrý krok. Víme, že nám zatím ještě nestačí. Jsem rád, že jsme to zvládli,“ kvituje trenér Pavel Vrba.

Čtyři body ze dvou zápasů, to je dobrý krok k postupu v Evropské lize, říká trenér Pavel VrbaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jak oceňujete atmosféru, kterou vytvořilo 10 000 dětí?

Chci hlavně poděkovat UEFA, že tady děti mohly být. Myslím si, že atmosféru vytvořily fantastickou.

Však jste v ní podali solidní výkon.

Hrát Evropskou ligu a domácí ligu je trochu rozdíl. Jsem rád, že jsme to uhráli velmi disciplinovaně. Trochu mě mrzí, že jsme na začátku druhého poločasu minimálně ze tří brejků nedali pojišťovací gól. Přesto je pro nás vítězství strašně důležité.

Byla to asi moje životní trefa, říká Dávid Hancko. Z dětí v hledišti měl husí kůžiVideo: Sport.cz

Podruhé jste neinkasovali, což je základ, že?

Utkání bylo kondičně hodně náročné. Jsem rád, že jsme po dvou kolech nedostali gól. Vstřelených branek mohlo být víc doma nebo i v Kodani. To mě samozřejmě mrzí. V mužstvech, kde jsem byl, jsme začínali od defenzivy, která musela být stoprocentní v důležitých zápasech. Pak se můžete odrážet. Pokud s takovými mužstvy neuhrajete nulu, potom je velký problém.

K nule významně přispěl stoper Panák.

Obstál proto, že výkonnost potvrzuje. Pro mě žádné překvapení. Jen ukázka, že Filip hraje velice dobře. Ze zdravotních problémů se dostal a jsem rád, že mu drží zdraví a že nám může pomoct. Hrál velice dobře.

Překvapivě jste do útoku nasadil Minčeva. S jakými záměry?

Vsadili jsme na Minčeva proto, že si myslím, že je schopen v rychlostních a soubojových věcech obranu potrápit. Trápil ji proti Rangers i ve Zlíně. Bohužel z toho zatím dal jen jeden gól. Jsme přesvědčení, že kvalitu má a že nám to vrátí třeba v příštím zápase. Že to jsou hráči, kteří nám v budoucnu mohou pomoct.

Kamarův právník kritizoval české děti v hledišti. Jak zareagoval Steven Gerrard?Video: Sport.cz

V poslední minutě přišel na hřiště Dočkal slavící narozeniny. Kolik toho po zranění zvládne?

Před zápasem jsme se bavili, jak se Bořek cítí. Sám řekl, že to ještě není stoprocentní. Ne co se týká zdravotního stavu, ale kondice a připravenosti na utkání. Proto nenastoupil na delší časový úsek. Myslím, že už je jen otázkou času, kdy nám pomůže delší část zápasu než tentokrát.

V neděli vás čeká Slavia. Jak vám výhra pomůže před derby?

Víme, jaké je postavení naše a jaké Slavie. Jakákoliv ztráta by pro nás nebyla vůbec příjemná. Takové vítězství vás podpoří. Doufám, že to ukážeme v derby, které je pro nás strašně důležité. Doufám, že týden zakončíme příjemně. I když narazíme na soupeře, který v poslední době vládne fotbalu u nás, má kvalitního trenéra i mančaft. Hrajeme doma a pro nás je to strašně důležité utkání, stejně důležité jako Evropská liga.

Reklama

Související témata: