Hlavní obsah

Slovácko - Fenerbahce 1:1Zázrak se nekonal! Slovácko se loučí s Evropskou ligou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Slovácka remizovali v odvetném utkání 3. předkola Evropské ligy s Fenerbahce 1:1, po porážce v Turecku 0:3 jsou vyřazeni a čeká je play off o skupinu v Konferenční lize.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Momentka z odvetného zápasu Slovácka proti Fenerbahce.

Článek
Fotogalerie

Skóre odvety otevřel v 56. minutě Serdar Dursun, první branku Slovácka v Evropské lize o dvě minuty později vstřelil dorážkou Trávníkovy hlavičky Ondřej Šašinka.

Slovácko jako vyřazený tým narazí ve 4. předkole Konferenční ligy na lepšího z dvojice AIK Stockholm - Škendija Tetovo. První zápas se bude hrát 18. srpna v Uherském Hradišti. Fenerbahce čeká v play off Evropské ligy vídeňská Austria.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Ismail Yüksek z Fenerbahce, Ondřej Šašinka ze Slovácka a Arda Güler z Fenerbahce.

Domácí tým nastoupil se čtyřmi změnami oproti prvnímu utkání, na hrotu tříčlenného útoku začal Šašinka. V kádru tureckého vicemistra hráli od začátku jen tři fotbalisté, kteří začali před týdnem v Istanbulu. Pouze mezi náhradníky byl opět český reprezentační obránce Filip Novák.

V plánech Slovácka figurovala aktivní hra, která by dostala hosty pod tlak a přinutila je k chybám. Ve druhé minutě sice pálil Duskí nad, byla to ale na dlouhou dobu jediná akce směrem k turecké bráně.

Fenerbahce s vědomím pohodlného náskoku poctivě bránilo a vyráželo k rychlým kontrům. Po jednom z nich skončila spolupráce Gülera s Crespem v náručí Ngyuena. Slovácku dělala problém vysoká intenzita pohybu soupeře a také skvělá organizace hry, což znemožňovalo kvalitní rozehrávku i možnost dostat se na dostřel Bayindirovy svatyně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Vlastimil Daníček ze Slovácka a Serdar Dursun z Fenerbahce.

A tak gólové šance první půle se rodily převážně před Nguyenem. Ve 27. minutě pálil tvrdě Rossi, o chvíli později Dursun a v náručí slováckého gólmana skončila i Rossiho hlavička.

Ve druhé půli přece jen dostalo Slovácko soupeře pod tlak. Sice mu nechybělo nasazení a bojovnost na hranici možností, ale na kvalitu tureckých fotbalistů to bylo málo. Naplno to dokázal Dursun, který si před šestnáctkou poradil s nedůraznými obránci domácích a tvrdou střelou k tyči otevřel skóre.

Tým z Uherského Hradiště se brzy dočkal vyrovnání. Trávníkovu hlavičku gólmam ještě vyrazil, na dorážku Šašinky už nedosáhl. Z domácích spadla nervozita a ostych, snažili se strhnout vítězství na svou stranu. V 69. minutě tvrdě pálil Kohút, leč pouze do brankáře. Zkušení hosté si remízu i postup pohlídali.

Odvetné utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
1. FC Slovácko - Fenerbahce Istanbul 1:1 (0:0)
Branky: 58. Šašinka - 56. Dursun. Rozhodčí: Dabanovič - Djukič, Todorovič (všichni Černá Hora). ŽK: Duskí - Peres, Mor. Diváci: 6520. První zápas: 0:3, postoupilo Fenerbahce.
Slovácko: Nguyen - Šimko (63. Reinberk), Daníček, Kadlec - Tomič (84. Sinjavskij), Trávník, Ljovin (63. Kohút), Duskí - Petržela, Šašinka (72. Kozák), Holzer (63. Kalabiška). Trenér: Svědík.
Fenerbahce: Bayindir - Osayi-Samuel, Lemos (74. Gustavo), Peres (64. Novák), Szalai - Yüksek, Crespo (64. Zajc), Rossi - Bruma (64. Mor), Dursun, Güler (80. Lincoln). Trenér: Jesus.
Ostatní výsledky Evropské ligy a Konferenční ligy naleznete ZDE
Jak hrála Slavia

Reklama