Hlavní obsah

Útočné eso na odchodu? PSG se chystá k velké přestavbě kádru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalový klub Paris Saint-Germain se v létě chystá k razantnímu přebudování kádru. Součástí odvážného kroku má být i snaha zbavit se Brazilce Neymara. Katarské vedení se své útočné hvězdy prý hodlá vzdát za přibližně 90 milionů eur (přes 2 miliardy korun). Neymar přišel do Paříže z Barcelony v roce 2017, francouzský klub za něj tehdy zaplatil rekordních 222 milionů eur (téměř 5,5 miliard korun). V Parku princů má smlouvu ještě na tři sezony. Na odchodu mají být i další hráči.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

Lionel Messi (vlevo) z PSG se s Neymarem raduje po gólu proti Lorientu. Archivní foto

Článek

Třicetiletý Brazilec klub dovedl ke čtyřem titulům v Ligue 1, na kýžený pohár pro vítěze Ligy mistrů ale francouzský gigant nedosáhl, byť měl v kádru hvězdné trio Neymar-Messi-Mbappé. Prezident Násir Al-Chelajfí a spol. se proto podle informací Sky Sports a deníku AS rozhodli k ráznému řešení.

Kádr PSG má v létě projít revoluční přestavbou a nejviditelnější změnou má být právě Neymarův odchod. Dalšími hvězdami na odstřel jsou podle zákulisních informací také Julian Draxler, Layvin Kurzawa, Leandro Paredes a Thilo Kehrer.

K odchodu se chystá také útočné eso Kylian Mbappé, kterému končí smlouva a v minulosti už řešil námluvy s Realem Madrid. Ty se ale v poslední době dost možná zadrhly kvůli výši jeho roční gáže.

S Paříží by se po sezoně mohl rozloučit také argentinský trenér Mauricio Pochettino, který je po osmifinálovém krachu v Lize mistrů s Realem Madrid pod tlakem ze strany fanoušků.

Fotbalisté PSG v letošním roce dosáhli na 10. ligový titul v klubové historii, na triumf v milionářské soutěži klub ale marně čeká. K vítězství Ligy mistrů byli Pařížané nejblíže v roce 2020 za kouče Thomase Tuchela, tehdy ve finále podlehli 0:1 Bayernu Mnichov.

Reklama

Související témata: