Hlavní obsah

Mladí čeští futsalisté ukázali ve dvojzápase se Slovenskem svůj potenciál

Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

České futsalové reprezentace do 19 a 21 let se o víkendu dvakrát střetly s výběrem Slovenska. V sobotu se hrálo v Hodoníně a odveta se konala o den později v Senici.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Česká futsalová reprezentace do 21 let.

Článek

1. zápas U21: Česká republika - Slovensko 4:2 (0:0)

První střetnutí sice čeští mladíci vyhráli, ale trenér Marek Kopecký spokojený nebyl: „První poločas nebyl z naší strany optimální. Kluci nastoupili po dvouměsíční pauze, což bylo znát. Ve druhém poločase jsme se už zlepšili. Zápas se pro nás vyvíjel nepříznivě, ale kluci utkání vůlí a bojovností otočili. Čekali jsme trochu lepší hru, ale vítězství si ceníme. Jsme spokojeni, že kluci svými morálními vlastnostmi duel otočili."

Branky ČR: Hrubý 2, Jošt, Kubelka.
Sestava ČR: Bartůněk (Sýkora) – Záruba, Tachtadžis, Kubelka, Kuč – Hrubý, Šidla, Jošt, Hrdina – Vavrač, Hanuš. Trenér Marek Kopecký.

2. zápas U21: Slovensko - Česká republika 4:3 (1:0)

V odvetě se z výhry radovali borci Slovenska. „Na utkání jsme vzali pět kluků z devatenáctky. Tři kluci hráli v základní sestavě, protože v nich vidíme potencionál. Mile nás překvapili," řekl Kopecký a pokračoval s hodnocením zápasu: „Hra byla vyrovnaná a po futsalové stránce jsme byli spokojení. Jak s nasazením, tak s předvedenou hrou. Nebyli jsme tak nebezpeční dopředu, ale perspektiva hráčů se ukázala."

Právě mladí hráči ukázali svůj potencionál. „S mladými hráči je potencionál tři roky pracovat, pokud vydrží u futsalu. Problém je, že jde o fotbalisty, kteří hrají různé soutěže. Budeme sledovat, jak se bude vyvíjet jejich fotbalová kariéra, ale mají chuť hrát futsal. Obrovský potencionál mají ročníky narození 1997. Po druhém utkání jsem spokojenější více než po prvním zápase," přiznal trenér české jednadvacítky.

Branky ČR: Hrubý 3.
Sestava ČR: Sýkora (Bartůněk) – Ferenc, Malý, Hrdina, Hanuš – Hrubý, Záruba, Jošt, Křemen – Formáček, Mažári. Trenér Marek Kopecký.

1. zápas U19: Česká republika - Slovensko 8:2 (5:1)

Sobotní zápas se náramně povedl i českým futsalistům do 19 let. „Šlo o vyvrcholení ročního cyklu naší devatenáctky. S utkáním jsem velmi spokojený. Ukázali jsme, že máme kvalitu. Sehráli jsme spousty věcí, které jsme trénovali. Všichni hráči si zahráli a ukázali, že v této věkové kategorii mají budoucnost. Věřím, že minimálně tři nebo čtyři futsalisté mají potenciál pro A-mužstvo," zhodnotil sobotní klání trenér Čechů David Frič.

Branky ČR: Malý 2, Formáček 2, Křemen, Rozboud, Mažári, Řezníček.
Sestava ČR: Dang (Pytloun) - Malý, Křemen, Ferenc, Mažári, Řezníček, Stuchlík, Mládek, Formáček, Neumann, Flachs, Rozboud, Šimon. Trenér David Frič.

2. zápas U19: Slovensko - Česká republika 6:3 (3:1)

Stejně jako jejich starší kolegové, i v neděli česká devatenáctka na Slovensku prohrála. „Zápas byl velmi podobný tomu, který jsme vyhráli osm-dva, akorát jsme neproměňovali šance," pokrčil rameny Frič, „Utkání ovlivnil také fakt, že jsme některé hráče, kteří nám odtáhli první zápas, posunuli do jednadvacítky."

Konec sezóny se podle Davida Friče povedl: „Myslím si, že všichni trenéři můžeme být s koncem sezóny nadmíru spokojení. Hráči udělali další krok dopředu, což dokázali hlavně v herních situacích."

Branky ČR: Stuchlík, Neumann, Mládek.
Sestava ČR: Pytloun (Dang) - Mažári, Řezníček, Stuchlík, Mládek, Formáček, Neumann, Flachs, Rozboud, Šimon, Kubelka, Tachtadžis. Trenér David Frič.

Reklama

Související témata: