Hlavní obsah

Ostuda, vyřadil nás prasorozhodčí! běsní Kolář. Pád Slavie načala obluda

Aktualizováno

Doufali, že jim zase přinese štěstí. Slovinský rozhodčí Skomina řídil zápas, v němž česká fotbalová reprezentace v bitvě o EURO senzačně porazila Anglii 2:1. Pro slávisty však zůstane navždy bídákem. „Ostuda, takový prasorozhodčí!“ stěžuje si brankář Ondřej Kolář. Za stavu 1:1 lapil penaltu, sudí ji však na pokyn Itala Irratiho u videa nechal opakovat. Midtjylland nakonec Slavii v odvetě play off Ligy mistrů porazil 4:1 a poslal ji jen do Evropské ligy.

Sestřih utkání Midtjylland - SlaviaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Pověstné centimetry uzemnily Slavii. Gólman Kolář chytil Kabovu penaltu, radoval se a vše nasvědčovalo postupu sešívaných do Ligy mistrů.

Ale co to? Na pokyn VAR se opakovala, zavolal hlavnímu Skominovi, že gólman opustil brankovou čáru předčasně. O pár čísel... Míč si vzal Scholz a na rozdíl od svého předchůdce uspěl.

„Bude to v nás hodně dlouho. Sporný moment? Nechápu, jak se na takové úrovni vůbec může stát! Prasečina největšího kalibru! Sudí mi řekl, ať mlčím, že prý z VAR dostal pokyn, že jsem byl krok před čárou. Já byl ale na čáře. Fakt ostuda, měl by se jít aspoň podívat..." stěžuje si Ondřej Kolář v rozhovoru pro O2 TV Sport.

„Takový prasorozhodčí," ulevuje si gólman.

Obr začal obrat

Sešívaní vedli, pak ale právě Kolář chyboval. Špatně vyběhl, obr Kaba ho přeskočil a vyrovnal.

„Těžko hledám slova. Vedeme od třetí minuty, nepřidáme druhý. Škoda, inkasujeme z náhodného centru, bohužel jsme propadli. On míč zatloukl, jediné, z čeho může dát gól, obluda. Ke konci už jsme neměli asi ani psychickou sílu," prská obránce Vladimír Coufal.

„Měli výškovou převahu. Kaba je silný, obrovský, kladivem dal balon do brány, přeskočil mě," krčí Kolář rameny.

Neskutečné, co s námi provedli!

Dánský tým nakonec nasázel celkem čtyři góly. Sešívaní se však stále vracejí k opakování penalty, jež bylo klíčové.

„Ani nevím, co všechno s námi provedli. Neskutečné, pochopili jsme všichni moc dobře, že se hraje o velké peníze. Hrůza. Za mě jednoznačné, za takového stavu si něco takového dovolit? Klobouček..." říká s trpkou ironií kapitán Jan Bořil.

„Navíc jsem si jistý, že před prvním gólem začala akce u Kaby, který stál v ofsajdovém postavení, takže k ní vůbec nemělo dojít," poukazuje na další sporný moment trenér Jindřich Trpišovský.

Bylo rozhodnutí sudího opakovat penaltu správné?
ano
23 %
ne
77 %
Celkem hlasovalo 75512 čtenářů.

Reklama

Související témata: