Hlavní obsah

Real Madrid - Manchester City 3:1 PPReal vstal z mrtvých! Anglické finále v Lize mistrů nebude

Aktualizováno

V Premier League se Manchester City s Liverpoolem přetahují o titul, ve finále Ligy mistrů však na čistě anglický souboj těchto celků nedojde. Čerstvý španělský šampion Real Madrid v semifinálové odvetě prestižní evropské pohárové soutěže předvedl úchvatný obrat a po výhře 3:1 po prodloužení si ve finále 28. května v Paříži zahraje s Liverpoolem, který v semifinále vyřadil jiný španělský tým Villarreal.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

A do finále! jako by velel ostrostřelec Realu Madrid Karim Benzema poté, co v prodloužení bitvy s Manchesterem City rozhodl gólem z penalty o postupu Bílého baletu.

Článek
Fotogalerie

Vedoucí tým anglické ligy Manchester City po výhře 4:3 v úvodním měření sil vedl i v odvetě 1:0 poté, co na stadionu Santiago Bernabéu otevřel skóre Rijád Mahriz v 73. minutě. Střídající Rodrygo ale dvěma góly v 90. a 92. minutě poslal duel do prodloužení, v němž Karim Benzema, nejlepší kanonýr letošního ročníku Champions League, zajistil z penalty Bílému baletu postup do bitvy o cenný pohár.

Madridského rekordmana elitní soutěže, kterou ovládl třináctkrát, čeká repríza finále z roku 2018, kdy v Kyjevě porazil Liverpool 3:1. City nedostanou šanci napravit loňskou finálovou porážku 0:1 s Chelsea a na premiérový triumf v Lize mistrů dál čekají.

Real, jenž v sobotu oslavil zisk španělského titulu, začal velkou šancí. Benzema ale ve čtvrté minutě hlavičkoval nad břevno. Francouzský kanonýr později minul i nohou, podobně jako jeho spoluhráč Vinícius Júnior. Hosté zahrozili ve 20. minutě, kdy Courtois vyrazil Silvovu ránu. Belgický brankář si před pauzou poradil i s Fodenovým pokusem.

Těsně po změně stran branku City znovu minul Vinícius a domácí nezužitkovali ani několik dalších závarů před gólmanem Edersonem, který byl dlouho bez zákroku.

Anglické mužstvo v 73. minutě otevřelo skóre. Útočnou akci po Silvově přihrávce zakončil Mahriz pohotovou ranou k tyči. Nejlepší týmový střelec v LM si připsal sedmý gól v ročníku.

Foto: Carl Recine, Reuters

Fotbalisté Manchesteru City se radují v odvetě semifinále Ligy mistrů z vedoucího gólu.

Hosté v závěru sahali po druhé a možná rozhodující brance, ale Courtois vychytal Cancela i střídajícího Grealishe. Jednou ho na brankové čáře zastoupil obránce Mendy.

Real v úplném závěru předvedl fantastický comeback. Z první střely na branku v poslední minutě hned vyrovnal Rodrygo po Benzemově přihrávce a brazilský útočník krátce nato přidal druhou trefu hlavou po Carvajalově centru a Asensiově lehké teči.

Hosté vstoupili špatně i do první části prodloužení. Dias v šestnáctce fauloval Benzemu a ten nařízenou penaltu proměnil. Zatímco v Manchesteru se blýskl "panenkovským" obloučkem, tentokrát zakončil po zemi k tyči. Čtyřiatřicetiletý útočník dal 15. branku v soutěži a potvrdil pozici nejlepšího střelce.

City ještě mohli vyrovnat, ale Courtois vyškrábnul Fodenovu hlavičku a dorážející Fernandinho v den svých 37. narozenin před prázdnou brankou přestřelil. Real zdolal Guardiolův výběr po třech porážkách za sebou a připravil lídrovi anglické ligy první venkovní soutěžní prohru po 14 zápasech.

Odvetné utkání semifinále fotbalové Ligy mistrů:
Real Madrid - Manchester City 3:1 po prodloužení (2:1, 0:0)
Branky: 90. a 90.+2 Rodrygo, 95. Benzema z pen. - 73. Mahriz. Rozhodčí: Orsato - Carbone, Giallatini - Irrati (video, všichni It.). ŽK: Modrič, Carvajal, Militao, Valverde - Laporte, Sterling, Zinčenko. Diváci: 59 000. První zápas: 3:4, postoupil Real.
Real: Courtois - Carvajal, Militao (115. Vallejo), Nacho, Mendy - Kroos (68. Rodrygo), Casemiro (75. Asensio), Modrič (75. Camavinga) - Valverde, Benzema (104. Ceballos), Vinícius Júnior (115. Vázquez). Trenér: Ancelotti.
Manchester City: Ederson - Walker (72. Zinčenko), Dias, Laporte, Cancelo - Silva, Rodri (99. Sterling), De Bruyne (72. Gündogan) - Mahriz (85. Fernandinho), Jesus (78. Grealish), Foden. Trenér: Guardiola.

Reklama

Související témata: